Unibet klubski ragbi igrač optužen za napad s namjerom da se siluje

Iako je novozelandski ragbi ide od snage do snage na terenu, još jedan incident izvan igrališta ozbiljno je uništio reputaciju sporta u županiji. U srijedu je otkriveno da neimenovani Mid Canterbury je uhićen 2. listopada i optužen za napad s namjerom da se siluje. Igrač će se pojaviti pred Okružnim sudom 31. listopada i shvatit će se da je incident dogodio nakon što je Mid Canterbury igrao East Coast u Ruatoriji.

Direktor tvrtke Rugby u New Zealandu, Steve Tew, rekao je da je Unibet organizacija svjesna ali nije mogao komentirati zbog sudske odluke. Ian Patterson, ravnateljica ragbijačkog sindroma Mid Canterburya, izjavio je da neće komentirati stvari pred sudom. To je bio buran period za ragbiju u Novom Zelandu.U srijedu bivši Novi Zeland igrači Dan Carter i Joe Rokocoko pohađali su francuski ragbi savez protiv dopinga zajedno sa svojim Racing 92 timom Mate Juan Imhoff nakon tragovi kortikosteroida pronađeni su u uzorcima urina. Racing 92 zanijekao je da su Carter, Rokocoko i Imhoff – krilo za Argentinu – prekršili antidoping pravila, dok su Carterovi i Rokocokoovi agenti izjavili da im je odobrena terapijska izuzeća (TUE) za propisane lijekove i da nema prijedloga ni jednog od igrača ništa nije u redu. Međutim, dok su svi crnci pohvaljeni zbog zapanjujuće Unibet uspješnog ragbija na terenu, sa svojom posljednjom pobjedom uzbudljivom 57-15 uništenju Južne Afrike, pogođeni su sukcesivnim skandalima od njega.Policajac Aaron Smith suzno je priznao “ogromnu pogrešku” nakon što je poslao kući iz Južne Afrike nakon što je “prekršio tima standarde glede ponašanja” nakon objavljivanja otkako je ušao u spremište za osobe s invaliditetom “ženskom prijateljicom” u Christchurch Airport.

U kolovozu plesačica angažirana za nastup na Hamiltonovom natjecanju ragbi kluba Chiefs-a priopćila je novozelandski radio da je bila prebačena između njenih nogu, imala je šljunak Unibet bacanje na nju i verbalno je zlostavljana.Margaret Comer, voditeljica korporativnih službi glavnog sponzora, Gallagher, obranila je igrače, rekavši: “Ako žena ode odjeću i ode u grupu muškaraca, što bismo trebali učiniti ako netko od njih pokušava dodirne je? “U rujnu je došlo do bijesa kada je Losi Filipo, obećavajući igrač s Wellington Lionsom, osuđen zbog optužbi za napad na četiri osobe, uključujući dvije žene. Novozelandska policija osporila je presudu, a Filipov ugovor s Wellingtonom Unibet okončan je međusobnim dogovorom.