Rasizam navijača mora se ispuniti odbijanjem bodova, kaže Michail Antonio

Michail Antonio rekao je da će problem rasizma engleskog nogometa biti iskorijenjen samo ako klubovi budu pogođeni odbitkom bodova kad navijači zlostavljaju igrače.

Nogomet je ponovno na udaru kritika nakon što je u nedjelju zaustavljena utakmica Chelseaja u Tottenhamu Antonio Rüdiger bio je na meti rasnog zlostavljanja s tribina.Spursi tek trebaju utvrditi tko je zlostavljao braniča Chelseaja, a od tada se pokazalo da je navijač Chelseaja uhićen nakon što je navodno rasističko zlostavljanje ciljao na napadača Spursa Son Heung-min-a.

Ovo su najnoviji u nizu incidenata, a Antonio, koji je Bet365 govorio na događaju Football Beyond Borders, vjeruje da su potrebne strože kazne da bi se forsirale promjene.

“Osjećam da FA, PFA i sva upravna tijela trebaju teže riješiti problem ”, Rekao je napadač West Hama za Guardian. “Kažnjavanje same osobe nikada se neće baviti stvarima. Jedini način da se to zaustavi je da tim bude kažnjen.

„Tada se ljudi počinju sami nositi s tim.U fazi je kada oduzmete bodove – [ne] kazne jer će klubovi platiti kazne, nije problem, zarađuju milijarde – tada će ih navijači koji stoje pored [počinitelja] navijača zaustaviti u tome . Sad to utječe na njih. Ali oni koji izvode svoja majmunska pojanja i koji su sada rasisti, to utječe samo na samu osobu. Kad to počne utjecati na klub, svi to neće raditi. ”

Nastavio je:” Rasizam na mene ne utječe. Sad sam shvatio da se rasizam svodi na osobu koja to čini. To ne utječe na moj život. Ako me zovete bilo kako, to ne utječe na moj život. I dalje ću ići kući i poljubiti moju gospođu, maziti svoju djecu. Dođeš do mene i udariš me u lice da ću se zaštititi. Osim toga to nije ništa.Imao sam ljude koji su mi vikali u lice pokušavajući me iziritirati. Idem: ‘Nisam ovdje da se borim, ovdje sam da bih volio.’ ”