Tyler Adams postaje najnoviji član njemačke završne škole u SAD-u

Adams od tada radi i nada se preseljenju u Leipzig, a to je i službeno objavio u nedjelju. Pridružuje se rastućem kontingentu mladih američkih muških reprezentativaca u Bundesligi. Adams također drži na poznatom mjestu: nakon što je igrao i briljirao u New Yorku s presing sustavom koji dijele klubovi Red Bull, čini se da viši u Njemačkoj osjećaju kako je obrambeni veznjak spreman za planove koje za njega imaju.Međutim, Adams se pripremao na druge načine dok je strpljivo čekao potez koji mu je promijenio karijeru. Napokon, perspektivni Gregg Berhalter daje SAD plan i čovjeka koji će ga voditi Pročitajte više

Za početak , zadnjih pet mjeseci uči njemački jezik. “Pokušavam postati što tečniji što je brže moguće, ali to nije lako”, rekao je Adams na ponedjeljak na medijskom danu New York Red Bullsa u završnici sezone, što je njegova posljednja obveza u članstvu u timu.Također je razgovarao s međunarodnim suigračima Westonom McKenniejem, Christianom Pulisicem i Joshom Sargentom, koji već igraju u Njemačkoj, kako bi olakšao potez. “Najteže o čemu razgovaraju kad odete u Europu je ono što radite izvan terena jer imate toliko zastoja”, rekao je 19-godišnjak, “pa je to očito nešto što ću morati shvatiti . ”

Potezanje karijere u Europi seže i dalje od njegovog putovanja 2015. godine. Adams se pridružio Red Bulls akademiji u dobi od 12 godina i do svoje 15. godine impresionirao je kao najmlađi član tima do 17 godina. “Kad je imao 15 godina, rekao je:” Želim postati profesionalac “, kaže sportski direktor New York Red Bullsa Denis Hamlett.Kao što Hamlett kaže, vjerovali su da imaju “posebno dijete” koje se diže kroz redove.

Adams je potpisao ugovor s novoformiranim New York Red Bulls II 2015. godine, iako je bilo malo otpornost. “Nisam bio uzbuđen što ću igrati [u] USL-u”, rekao je Adams, u to vrijeme preferirajući vrijeme s prvom momčadi. Na kraju se prilagodio, osvojivši USL kup 2016. i postao glavni tim prve 2017. godine. Retrospektivno priznajući da mu je spora integracija išla u korist.

„Upravo sam napunio 16 godina kad sam imao potpisao sam svoj ugovor [s New York Red Bulls II] “, rekao je Adams,” a u to sam vrijeme upravo ulazio u svoju zonu udobnosti.Mislim da je boraviti u tom carstvu i moći završiti školu sa svojim srednjoškolskim prijateljima i imati obitelj i živjeti kod kuće, sve je to imalo smisla. ”

Adams kaže da je rastao kao osoba nakon odselio se iz roditeljskog doma i počeo usvajati zamke odraslog života, poput plaćanja vlastite stanarine. Iako se zbog toga osjeća spremnim za život u stranoj zemlji, osjeća se i činjenica da kao žudni tinejdžer nije žurio u Europu, već je karijeru gradio u Major League Socceru.

“Mogao sam otišao u Europu “, rekao je. “Mogao sam čekati do svoje 18. godine da igram svoju prvu utakmicu i možda sam do sada imao 10 utakmica pod paskom, ali umjesto toga imam 70.Sad sam već uspostavljen i spremniji sam za sljedeći izazov. ”

Sad kad je napokon postigao svoj cilj preseljenja u Europu, Adams uči ponovo biti strpljiv unatoč brzom usponu kroz redovi američkog nogometa. Priznaje da uspjeh u Leipzigu vjerojatno neće biti trenutačan i da će morati steći poštovanje svojih novih suigrača.Za Adamsa, međutim, način na koji se njegova karijera razvila znači da osjeća da svoj sljedeći potez može uspjeti.

„Budući da je dio ovog tima i ove kulture ovdje, toliko je slično načinu na koji igraju u RB Leipzig ”, rekao je Adams. “Vjerojatno će to biti najbolja tranzicija za mene…Ako bih sutra trebao ući u sredinu obrane, uloga je uglavnom slična onoj koju sam ovdje radio i koja mi vjerojatno najviše olakšava pokretanje novo putovanje tamo. “