Slavia Praha – FK Teplice

Nepobjediva Slavia može zumirati u nedjelju opet sanjao naslova, naime domaćini Teplice. Staklari imaju oprugu i dalje u dobroj formi, a ne gubi se u Edenu bih iznenaditi, pa čak i spomen kolovoz 2013.

Tada je to bilo za klub i sve ljubitelje Slavia crni dan. Teplice pobijedio u Edenu 7: 0th Sličan rezultat, ali teško da će se ponoviti, Slavia je doživjela značajnu transformaciju, a trenutno neustrašivi vođa natjecanja.

Slavia je u prošlom kolu je proširio svoju seriju nepobjedivosti i trener Jaroslav Šilhavý još uvijek nemam pojma kako je to izgubiti protiv Slavijom u ligi. Hit s Pilsen dominira zahvaljujući kasnom golu Michal Frydrych. “Želimo pobijediti s Pilsen je potvrdio u drugom dvoboju, i opet nakon utakmice podijeliti radost s našim navijačima. Želimo nastaviti na pobjednički niz, ali ne želim podcjenjivati ništa”, i dalje smo čvrsto utemeljena trener Jaroslav Šilhavý. “Moramo Teplice veliko poštovanje što se tiče protivniku. Protivničkog igrača prve tri proljetne igre neporažena, a to neće biti lako za nas. No, željeli bismo skrenuti u ovoj utakmici bila je ista atmosfera kao protiv Plzen i na kraju odigrao sličan scenarij”, dodaje on. Slavia je bio na čelu četiri točke olovo, ali drugi Viktorije imaju jednu utakmicu na pretek.

Teplice sada su šesto mjesto i, štoviše, nakon gubitaka Mlada Boleslav suziti jaz na petom mjestu, koje se pod određenim okolnostima može značiti ulaznica za Kup Europe. Ali, ako je to relativno blizu Europskoj ligi, Teplice to nipošto nije u pitanju. Glavni cilj je sada uspjeti u Slavijom. “Vjerujem da je utakmica dobro pripremiti. Mislim da svaki igrač mu je zadovoljstvo. On će doći najmanje 15.000 gledatelja, neće biti dobra atmosfera. Imamo tešku utakmicu, mislim da je za nas Slavia ploča s dva napadača će misliti mi tako mišići. on ima veliku moć, ali mi nije uspio stići na Eden samo odťapat. želimo donijeti bodove “, govorio je Jakub Hora.

Sešívaným ponovno će propustiti Levan Kenia i ranjeni Alvir. S druge strane, vrata stoje uobičajeni vođu Tomas Grigar, pa je priliku da se njegov alternativni loša.