Sir Chris Hoy ispunjava san dječaštva natječući se u Le Mansu 24 sata

Šestesko olimpijsko prvenstvo u biciklizmu sudjelovat će na prestižnoj utrci izdržljivosti, koja je prvi put vođena 1923. i održava se preko noći od 18. do 19. lipnja. On će voziti Nissan-powered Ligier JS P2 podvozje u Le Mans Circuit de la Sarthe, u drugom, LMP2 stupanj utrke, zajedno s dva suigrača.Stefan Wilson: “Želim čast Justin i učiniti ga ponosnim Indija ‘Pročitajte više Hoy, koji je prvi put utrčao s Nissanom 2014. godine nakon njegova odlaska u biciklizam, rekao je: “Sjećam se da sam dobila Scalextric track kada sam imao pet ili šest godina. Jedan od automobila imao je prednja svjetla.Sjećam se da sam pitala svog oca zašto i on je rekao: “To je za Le Mans 24 sata utrke – oni utrku kroz noć.”

“Nisam to učinio da zamijeni moje biciklizam, ali na mnoge načine Ja Stići na neke od stvarno ugodnih dijelova moje biciklističke karijere u motorni sport. To je upravo isti osjećaj kada se trčiš, bez obzira je li to na biciklu, u automobilu ili čak kad sam bio mlađi, trkaći BMX. Još uvijek postoji uzbuđenje, nervoza, adrenalin.Nikada nisam mislio da ću to ponovno osjetiti kad se povučem iz biciklizma – mislio sam da je to kraj tog dijela mog života.

Usporedbe će se neizbježno izvršiti s projektom Victoria Pendleton’s Switching Saddles, Dvostruko olimpijski biciklistički prvak preuzeo je konjske utrke i natjecao se u Cheltenhamu, završivši petu u Foxhunter Chaseu. Osam bivših Olimpijada natječe se u Le Mansu, ali Hoy je prva britanska olimpijska pobjednica za zlatnu medalju , Francuski tenisač Charles Rigoulot osvojio je zlato na Olimpijskim igrama 1924. godine i natjecao se na utrci Le Mans 1937. godine, a francuski skijaš Henri Oreiller osvojio je muški spust i kombinirao se na Zimskim igrama 1948. godine i započeo utrku 1962. godine.

Hoy je utrčao na britanskom GT natjecanju 2014. godine nakon što je prolazio kroz Nissanov intenzivan program razvoja vozača.Osvojio je mjesto za pobjedu u Spau u svojoj debitantskoj sezoni i sudjelovao u pet europskih Le Mansovih serija u 2015. Njegov je tim osvojio titulu, zaradivši mjesto u Le Mansu, gdje će njegovi suigrači biti francuski Andrea Pizzitola I britanski Michael Munemann.

“Nisam baš bio iznenađen koliko je teško”, rekao je Hoy. “Kao da netko kaže:” Ako možete voziti bicikl, možete osvojiti olimpijsku zlatnu medalju. “Čim stignete na stazu, čak i go-karting, dobivate osjećaj za vještinu.”

Škot, koji je prošle godine prošao kao gledatelj i proveo neke testove, nema utisak na cilj i još treba razmotriti njegovu budućnost u motoru. “Ne mislim izvan Le Mansa”, rekao je. “Sada je samo nekoliko tjedana.Ne razmišljam čak ni izvan startne linije – samo razmišljam o početku utrke i s tim ćemo se suočiti. “