Shane Sutton poriče seksizam, ali Bwin priznaje da Varnish kaže da ‘izgubi neki drvo’

Britanski biciklistički bivši tehnički redatelj Shane Sutton inzistira na tome da nije seksist i koji je negirao da Jess Varnish kaže da “odlazi i da ima dijete” nakon što je izbačena iz tima, iako je priznao da kaže 25-godišnjaku da bi trebala “izgubiti neko drvo”. Sutton je u travnju podnio ostavku nakon Varnishovih tvrdnji da je napravio neprikladne primjedbe o njezinoj težini.U petak britanski biciklizam izjavio je da je unutarnja istraga potvrdila Varnishove optužbe, na Bwin snazi ​​i završila bilo kakvu šansu da se Sutton vrati u organizaciju. Britanski biciklizam podupire tužbu protiv Shane Suttona od strane Jess Varnisha Više…Sutton je tvrdio on je bio žrtva “neistina”. “Bilo bi lijepo razumjeti kako su došli do ove odluke”, rekao je australski u intervjuu Sky Sportsu. “I dalje ću ponoviti ono što sam rekao od prvog dana, taj razgovor [s lakom] nikad nije došlo. Ako Jess može proizvesti tamo gdje se razgovor održao, tko je tamo bio u to vrijeme – i vjerujem da je to samo ja – pokušavam shvatiti kako su stigli na tu odluku s obzirom da je riječ o mojoj.To se nikada nije dogodilo na Bwin način na koji je opisan.

“Ja mogu vizualizirati razgovor sasvim živo. Treneri i dijetetičari su sjedili s Jessom i rekli da stvarno trebate izgubiti težinu. Jess je bila zbunjena jer je mislila da su joj treneri rekli da se veća, dobije više snage. “Pitao me za moje osobno mišljenje i rekla sam:” Želite li mišljenje redatelja ili osobno mišljenje? “Moje su točne riječi bile:” Pokušavamo se kvalificirati za Igre u Bwin apuestas online timskom sprintu i trebate izgubiti neko drvo “.

Neovisna recenzija u britanskom biciklizmu provodi se nakon ostalih vozača, uključujući olimpijski prvaci Victoria Pendleton i Nicole Cooke, tvrdili su da postoji kultura seksizma i zlostavljanja u organizaciji dok je Sutton bio zadužen.Također je optužen da poziva paracikliste “wobblies”. Sutton i dalje poriče tvrdnje. “Suosjećala sam s [Varnish] gubim svoje mjesto u momčadi, ali smo bili o performansama i Jess to nije učinio u vrlo kratkom vremenu. To nema veze s seksizmom “, rekao je.” Volim reći istinu, možda ponekad na moju štetu, a istina je da Bwin nisam seksistkinja i to je jedina stvar koja Sutton se 2002. godine pridružio britanskom biciklizmu i zajedno s Daveom Brailsfordom osmislio je sjajnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, u kojoj je Britanija osvojila osam zlata po svakoj od njih.