Serena Williams iz US Opena s gubitkom šoka Karoline Pliskove

Karolina Pliskova, velika vojska češka koja je već odgurnula uzgoj ugleda kao golema podvodna zvijezda tako što je došla do polufinala US Opena, donijela je fantastičan prikaz moći i sklada kako bi nadvladao vrh sjemena Serena Williams u Uznemirenost turnira je u četvrtak navečer. Nakon što je Williams dvostruko pogriješio na utakmici u drugom setu, zatražio je užasan udarac koji je završio na stadionu Arthur Ashe, zaključivši show na 6-2, 7-6 (5) i osiguravanje Pliskovog šokantnog prolaska u subotnji konačni rezultat nakon 86 minuta.Ishod Williams ne samo da ima šansu za povijesni naslov 23. Grand Slam naslova da zamijeni znak stručnjaka Steffi Grafa za glavna prvenstva, ali i No1 rang koji je održan od veljače 2013. – raspon od 186 tjedana koji je bio jednak Grafovom rekordu za uzastopni tjedni na vrhu.Kei Nishikori pomiče scenarij Andy Murray u US Openu, ali pobjeda nije šok | Kevin Mitchell Opširnije To obilježava drugu godinu u kojoj Williams Williams pada na pretposljednju prepreku u povijesnoj ponudi za glavnim sezonom. Prošlog rujna, trostruki gubitak talijanskog nesretnog Roberta Vinci torpedoirao je svoj izazov za kalendarski godišnji Grand Slam.U četvrtak je sabotator bio vitak češki, ali nepoznat casualnim promatračima zbog njezine kronične slabosti u ranim krugovima četiriju utrka na terenu. Do sada.

Usporedba između dva najbolja poslužitelja turneje – Pliskovih 446 ąta najviąe su na ovom krugu ove godine dok Williams izlazi s turnira visokim 65 – pohvalio je vatru koja se odvijala na vlaľnoj noći najveći svjetski teniski stadion. Amerikanac je započeo postupak s asfonom od 95mph i držao se na ljubavi, ali Pliskova je reagirala s raketom od 113mph u sredini u svojoj službi za otvaranje.

Sjeme No 10 privuklo je prvu krv u trećoj igri kada je napala drugu službu s začaranom dvokomponiranom rukom koja se Williams ne može nositi s 30-ljubavlju.Njezina osnovna snaga prisilila je Williams na još jednu pogrešku kako bi zaradila šansu za lomljenje bodova, koju je pretvorila kad je Williams poslao loptu koji je plovio pokraj osnovice. Kada je Pliskova izbacio na 40 godina u sljedećoj igri prije konsolidiranja prekida Williamsove pogreške, nije bilo dokaza da su nervni otvori koji su joj stajali prvi set u ponedjeljak četvrti krug osvojiti Venus Williams. Umjesto toga, 24-godišnjak je pouzdano služio, bio je agresivan rano u skupinama i otišao na pobjednike. “Danas sam bio prilično mirno”, rekla je Pliskova. “Prije utakmice sam se osjećao poput pritiska, malo nervozan. Ali kad sam stupio na sud, nisam ništa osjetio. Ja samo, znate, zapravo željela pobijediti.Ne samo uživati, već pobijediti. ”

Posluživanje na 1-3, Williams je ostao iza ljubavi – 30, ali se borio da ostane unutar dodirne udaljenosti. U sljedećoj je igri gurnula Pliskovu uz pomoć dviju dvostrukih pogrešaka, ali češki su služili iz nevolje. Cijelu noć Williams se trudila čitati službu Pliskove dok je pogodila sva četiri ugla servisnog kutija, prerušujući u smjeru majstorno s njezinim bacanjem.

Williams, koji je služio na 2-4, slijedio je dvostruku pogrešku s tri neizvršene pogreške i slomljena na ljubav.Pliskova je mirno slijedila sa stresom za prvu vožnju u 26 minuta, osvojivši 11 od ukupno 12 bodova kao bliži kapacitet koji je bio zabrinut. U toj točki Williams je imao više od dvostruko više neizvršenih pogrešaka (11) kao pobjednika (pet) i napravio nula nula pristupa nakon što je osvojio 26 od 32 poena na mreži protiv Simone Halep u srijedu u četvrtfinalu pobijediti. To bi moglo biti na umu kada je došla naprijed osvojiti početnu točku drugog seta. No, Pliskova je trgnula s tri pravca, a Williams je napravljen da se suoči s prekidom za četvrtu igru ​​izravne službe. Obojica će ih spasiti – druga s šakom od 106mph – za još jednu teško zadobivenu čekanju, ali pritisak je bio na vrhu.Facebook Twitter Pinterest Karolina Pliskova slavi točku u četvrtak navečer polufinalna pobjeda. U međuvremenu, Pliskova, lean 6ft 1in lik s dugim rukama, nastavio je obaliti kroz svoje servisne igre s nepopustljivom nezadovoljstvom, uništavajući duboke, prodorne terene u uglovima i pružajući Williams nema četvrtine. U rijetkim slučajevima kada je padala na poslu, Pliskova je cvjetajuća kiša koja ju je izbacila.Skupila je od 15-30 u četvrtoj igri kako bi pokupila drugu posjedu s uzastopnim 108mph asovima za 2 sve. Pliskova je tada razbio Williams za 3-2, ali Williams se prekinuo na ljubav – usamljeni prekid češki su se suočili cijelu noć – i vratili su se na razinu.

Svaka sumnja koja je okruživala Williams, koja je ovog mjeseca navršila 35 godina, bila je usredotočena na trajnu ozljedu ramena, ali u konačnici bila je bolest lijeve koljena što je ugrozilo Amerikance u prvenstvenim krugovima.Sigurno to nije pomoglo da polufinalni četvrtak započne manje od 22 sata nakon Williamsovog trostruke pobjede nad Halepom, ali je odbila zamisao da je umor pridonio padu.

“Igramo svaki tjedan , Rekao je 22-godišnji Grand Slam prvak. “Bila sam u Torontu ili Montrealu ili Cincinnatiju gdje igram u srijedu, četvrtak, petak, subotu, nedjelju. Mislim, ako nisam navikao igrati ovo i stvarno bih trebao misliti na nešto drukčije. Neću sjediti ovdje i izgovoriti, jer to nisam ja.

“Ja sam profesionalni igrač. Igrao je više od 20 godina.Ako se ne mogu okrenuti nakon 24 sata i ponovno igrati, ne bih trebao biti na turneji. “Igrači su i dalje nastavili trgovati kao drugi set, premda je Williams bio oštećen zbog ozljeda napravio da radi na svojim igrama. Kada je Pliskova pounded 109mph asa držati za 6-sve, tiebreaker će riješiti pitanja. Kei Nishikori ripeti Andy Murray pismo u US Open, ali pobjeda nije šok | Kevin Mitchell Pročitajte više

Pliskova je zazvonila prve tri boda, ali je spriječila borbu Williamsovih, koji je ušao u mini-break sa zlatnim dobitnikom za 4-3. No, Williams je dvostruko pogriješio da je vratio prije nego što je Pliskova dobio najbolje od 17-taktne izmjene – najduže noći – kako bi se kretao unutar dvije točke ciljne linije.Williams je potom otišao na dugu šansu, nakon čega je uslijedila kobna dvostruka pogreška – njezina 31. neočekivana pogreška u noći – koja je napisala njezinu sudbinu. Williams je opisao bolest koljena kao “ozbiljna” i rekla da je došla ” nakon drugog ili trećeg kruga “, ali je odbio dijele dijagnozu.” Radije ne bih rekao, zapravo “, rekla je. “Nisam se mogla kretati onako kako se želim kretati. Kad ste ozlijeđeni, razmišljate o drugim stvarima kada biste trebali samo igrati i razmišljati o svojim snimkama. Moj um bio je samo malo posvuda. No, to je bilo ono što je bilo. “Facebook Twitter Pinterest Nesretna Serena Williams tijekom poraza.Fotografija: Don Emmert / AFP / Getty Images

“Nije me briga, ” rekla je. “Znate, ponekad je ovako. Ni ja. Ponekad se ne igram kad sam spreman za 100% i mislim da drugi ne brinu. Ako netko nije spreman i ne misli da je spremna, ne bi trebala ići na sud. Ali nakon utakmice želim reći da je još uvijek njezin izbor ako želi igrati ili je spremna igrati ili ne. “Samo sam sretan sa svojom pobjedom i neću misliti nešto slično. ”

Pliskova je ušao u US Open na vrhuncu zamaha nakon poraza svijeta No3, Garbiñe Muguruza i No2, Angelique Kerber, na putu do Cincinnati naslova.No, 24-godišnja, koja je prošle godine postigla karijeru visokog ranga br. 7, otišla je u dva tjedna kao usamljeni igrač u prvih 20, koji nikada nije uspio do četvrtfinala velikog, potičući mrmljanje nad njom Bethanie Mattek-Sands i Lucie Safarova postigle ženske parove finale Više…

Onda je došlo pobjeda u subotu za Venus Williams, koja je Pliskovu dovela do drugog tjedna velikog udarca za prvu vrijeme u 18 nastupa.

“Trenutno mi Amerika mrzi jer sam pobijedio obje sestre Williams, ali upravo sada sam jako sretan”, rekla je. četvrti igrač koji je pobijedio obje Williams sestre na istom glavnom turniru, pridružio se Martini Hingis (2001 Australian Open), Justine Henin (2007 US Open) i Kim Clijsters (2009 US Open) pobjednička pobjeda koja uključuje pet pobjeda nad protivnicima rangiranim u prvih deset, nitko nije veći od četvrtka ni

Još veća nagrada očekuje da bi Pliskova pobijedila u subotu protiv Kerbera, No2 sjemena koja je prevladavala u drugom polufinalu u četvrtak i da će naslijediti No1 poklopac iz Williams kada se lansiranje u ponedjeljak pusti na slobodu.I dati joj blistering oblik, Pliskova će koračati na sudu s povjerenjem spali.

“Definitivno je bilo o posljednja dva, tri tjedna što sam igrao ovdje u državama i sam osvojio dobre utakmice. Dalo mi je puno povjerenja, i to je sve o tenisu. Ako vjerujete u sebe, možete pobijediti bilo koga. Posebno u djevojčevom tenisu nije riječ samo o igri i tenisu, već ponekad o mentalnim stvarima.

“Stvarno vjerujem da sada mogu pobijediti dobre igrače. Svi igrači, zapravo sada. “