Prvi španjolski otvoreno gay sudac odlazi iz nogometa nakon zlostavljanja

Španjolska je prvi otvoreno homoseksualac uklonio iz igre, inzistirajući da “više ne može podnijeti”.

Jesús Tomillero, sudac od 11 godina i koji je radio u blizini stopa španjolske nogometne piramide u regionalnoj ligi Andalucían, donijela je odluku nakon što je bio podvrgnut zlostavljanju nakon njegove odluke o kazni za vrijeme utakmice između Portuensea i San Fernando Isleño u subotu. Turska FA naložila je nadoknaditi suca koji je izgubio licencu za bio je homoseksualac. Pročitajte više Tomillero je prošlog ožujka javno javno izdao formalnu žalbu protiv čovjeka kit iz Peña Madridista Linense u ligi ispod 19. godine u Andaluciji, što je rezultiralo zabranom devet utakmica i 30 € u redu.Rekao je u novinama El Español da je bio podvrgnut zlostavljanju od kada je prošli vikend došao do prekida.

Ubrzo nakon što je Tomillero davao kaznu, izjavio je da netko među gostujućim navijačima vikao: “To je taj čašak koji je bio na televiziji “, dodao je,” možete staviti cilj gore tvoj magarac, ti jebeno šalica “. Sudac je rekao da je najgora stvar bila da se “svi u gomili nasmijali”.Priopćio je svoju odluku o odgodi nogometa nogometnoj federaciji u Andaluciji.

Potpora je došla od lokalnih političkih stranaka u La Línea, blizu Gibraltara, a Tomillero kaže da su ga poduprli suci prvog odjela, ali su žalili da su dužnosnici iz Andalucijske federacije ignorirali ga nakon njegove odluke da izađe javno u ožujku prošle godine. On je predstavio formalnu žalbu o subotnjim događajima, s nadom da će ovaj put biti oštrija akcija. Tomillero je opisao kao “apsolutno nevjerojatno” da je kit kit Peña Madridista Linense dobio samo devet igračeva zabrana kada “nogomet trenira 14 i 15-godišnjake”. Delegat iz San Fernandoa u današnje vrijeme svjedočit će u njegovo ime ovaj put, ali to ga neće vratiti na teren.