Oslobađanje Carlija Lloyda i sreće žutih karata: kako je SAD osvojio Svjetsko prvenstvo

Jill Ellis je imao osjećaj. Znala je da će SAD pobijediti Japan u finalu i podići trofej ženskog Svjetskog kupa po prvi put u 16 godina. Nikada nije mogla predvidjeti kako će se to dogoditi. “Pustila sam se tamo – zamislio sam da podignemo trofej”, rekao je Ellis. “Pet ciljeva je svojevrsni san koji se ostvaruje.” To je bila utakmica koja se osjeća kao divlja vožnja, ali je također osjetila otprilike od 16. minute, kada su Amerikanci porazili 4-0 i Carli Lloyd je već imao hat-trick. Tijekom sedam utakmica, Amerikanci su pronašli put do rekordnog trećeg Svjetskog kupa za žene, koji su ostavili Japan na stranu 5-2 i suočili se s više nepovoljnosti u ranijim Faze turnira. Ovdje su ključni čimbenici u izvanrednoj pobjedi SAD-a.Japanski tim nije imao dovoljno visine kao i Amerikanci. Bilo je svakog razloga vjerovati da će Amerikanci pokušati staviti loptu u zrak i nadam se da će pronaći američku glavu. USA 5-2 Japan Više

Ali umjesto toga, odlučili su izbrisati Japan s niskim udarcem udarcem na noge igrača, a ne glave. Činilo se kao proturječni izbor – sve dok to nije uspjelo. Dva puta.

Naprijed Alex Morgan je rekao da je tim trenirao takve taktike dan prije utakmice.Ellis je dodijelila pomoćnog trenera Tonya Gustavssona, a bila je glavna stvar iza američkih komada. Japanski igrači rekli su da ne očekuju način na koji su Amerikanci prišli setu. “Pokušali smo nove stvari i postaviti igre koje prije nismo vidjeli na turniru, a mi nismo dobro postupali”, izjavio je Japanski naprijed Yuki Ogimi nakon utakmice.

Carli Lloyd osvojio je dvaput na skupnim komadima u brzom slijedu, a s dva gola deficita u početnim fazama, Japan nikada nije dobio priliku igrati igru ​​koju su htjeli. Povratak SAD-a konačno je zagušio

Bila je velika razlika između 2011. i 2015. godine.Amerikanci su otišli u nedjeljni kolač s nevjerojatnim 513 minute bez postizanja cilja, dok su 2011. godine Amerikanci priznali da je pet u tri utakmice ušao u konačni protiv Japana. Ali za natrag liniju koja je izgledala tako Toliko dugo, imali su prilično teški dan. Julie Johnston, nominiran za Zlatnu loptu za zvjezdani početak turnira na sredini leđa, postigao je vlastiti cilj i izgledao je šikiraniji jer su ulozi postali veći na turniru. Nakon toga šokantno Ubrzani udar SAD ciljeva u finalu, utakmica je bila mnogo bliža avantura nego što je predviđeno. Obožavatelji vjeruju da će SAD pobijediti – i za jedan dan, Vancouver pripada SAD-u. Pročitajte više

Ranije na turniru Ellis je zaprijetio da, ako SAD nikad ne priznaju, “imaju pakao priliku” pobijediti [Ali, uz pomalo neuredan nastup na leđima, SAD se vratio na poznatiji način rada: oslanjajući se na opterećenje ciljeva kako bi ih proveli. Blagoslov u prerušavanju Što ako Megan Rapinoe i Lauren Odmor nije propustio četvrt-finale putem suspenzije? Što ako Ellis nije promijenio njeno formiranje ili njeno formiranje?

Amerikanci možda nisu došli do konačne.

Kao odgovor na gubitak suspendiranog odmora Ellis je stavio Morgan Brian Na njezinu mjestu, zatražila je od nje da prljava obrambena djela, i neka se Lloyd prvenstveno usredotoči na napade.Ellis nije promijenila njenu formaciju do tog trenutka, ali Brian je bio otkriven u toj ulozi i prisilila je Ellisa da nađe način da igraju Brian, Lloyd i Holiday zajedno nakon što je odmor suspenzije završio. Ellis je promijenila Formacija za ključnu polufinale SAD-a u odnosu na Njemačku koja nije bila rangirana na 1. mjestu, u kojoj je sudjelovalo više središnjih igrača. Rezultat je bio najbolji nogomet koji su Amerikanci odigrali sve turnir dok su se uspjeli povezati, prolaze na teren i drže posjed – dvije stvari koje nisu ranije bile lako na turniru.

Nije jasno koliko Ellisovih promjena bile su rezultat prepoznavanja problema s midfieldom. Bez obzira na ulogu koju suspenzije odmora Holiday i Rapinoe igraju, važno je ipak, bez obzira na to koliko je mala. Svaki tim koji osvaja svjetsko prvenstvo treba malo sreće na putu.U slučaju SAD-a, možda je bila prikrivena kao loša sreća. Oslobađanje Carli Lloyda bilo je presudno

Stvari u Americi u Kanadi nisu bile tako dobre. Nisu gubili igre, ali kad su igrači izašli na razgovore s novinarima, ramena su se srušila i činili su se neodlučno odgovarati na pitanja. Zašto SAD nisu pogodili više golova? Zašto SAD nisu posjedovali bolje? Kako bi se mogli nadati da će pobijediti momčad kao što je Japan?

Lloyd se susreo s trenerom SAD-a Ellis nakon skupne pozornosti kako bi razgovarao o svojoj ulozi. Lloyd nije mislio da se ispravno koristi.

“Bila je kao:” Nemoj ga naglasiti.Pronaći ćemo način kako da idemo. “Kao igrač, želite imati utjecaj, ali znao sam da će moje vrijeme doći”, rekao je Lloyd. Što je to značilo Ellis je jednostavno dao Lloydu sve što je ikada željela: slobodno krenuti prema cilju. Lloyd je prije bio prisiljen igrati defanzivnog veznog igrača – to je bila njezina pozicija na Olimpijskim igrama 2012. godine. Činjenica da je Lloyd osvojio dva pobjeda u igri na tom turniru mogao bi biti prvi nagovještaj da je prikladna za napredniju ulogu. Lloyd nikada nije gledao sve što je zainteresirano za čisto obrambeni rad. Ona će učiniti dobar posao na njemu, ali ona će također završiti plutajući prema cilju. Ellis je rekla da je vidjela kako Lloyd izgleda spremno za ciljeve u Kanadi i prilagodio se tome. “Kada prođete kroz turnir u sedam utakmica, ima vrhova i doline.Igrači se vruće i moraš voziti igrače koji se vruće – reče Ellis. “S Carlom i dijelom njezine igre, ona je radila nevjerojatno dobro, pa je to bila prirodna odluka da mi je gurnim na višu poziciju.” To je bila odluka koja bi spriječila pobjedu Svjetskog kupa .