Odbojkaši iz skupine žele napredovati na Europsko prvenstvo i boriti se za četvrtfinale

Četiri zemlje bit će domaćini Europskog prvenstva – Belgija, Nizozemska, Slovenija i Francuska, gdje će turnir kulminirati. Česi igraju u grupi D u Rotterdamu i Amsterdamu. Oni će u petak započeti dvoboj s Ukrajinom i odigrati četiri svjetska kupa sa svjetskim prvacima Poljskom, Nizozemskom, Estonijom i Crnom Gorom. mjesto s posljednjeg Europskog prvenstva. „Želimo nedvosmisleno izaći iz skupine, što je prioritet, i u osmini finala, kao u prošlom prvenstvu, boriti se za četvrtfinale. Momci ga imaju “, vjeruje trener.

” Najdraža skupina je Poljska, a ostali su na istoj tehničkoj i fizičkoj razini.Ovisit će o tome tko se može bolje nositi s tim “, rekao je Nekola. “Moramo ići u svaku borbu za pobjedu, bilo da su Poljaci, a skalp svjetskih prvaka izazov, ili u citatima crnogorskih autsajdera.” napadačka snaga bili su pušač Donovan Džavonorok, univerzalni Jan Hadrava i obrana libera Milana Moníka. “Želimo iskoristiti potencijal cijelog tima koji je uravnotežen”, rekao je Nekola. Razmjenila se većina igrača u bloku, gdje odbojkašima uglavnom nedostaje visina. “Nemamo blokade visokog 210 centimetara.Takav blokator obrane dodiruje puno balona “, rekao je Janouch. „To je jedna od najvažnijih aktivnosti. To se jasno pokazalo u Europskoj ligi i pripremnim utakmicama. Tko je gurnuo servis, vršio pritisak i uglavnom pobijedio “, rekao je trener Nekola. „Teška usluga bit će neophodna. Moramo rivale izvući iz mreže kako bi oni imali priliku igrati u sredini, “rekao je Janouch. Laičkim riječima. Nemamo četrnaest bombardera za pobjedu. Ili nekoliko momaka s dva metra.Moramo izvršiti toliki pritisak na uslugu “, rekao je Javonorok, koji u zvijezdi radi u zvijezdi Monze u Italiji i ostaje u klubu uprkos unosnim ponudama. Jednom kada su Česi završili šesti i dva puta zaredom ispod postolja, zadnji put u Ostravi prije 18 godina.

Naslov brani Rusija, sa četrnaest trijumfa najuspješnija europska zemlja. Favoriti uključuju i Poljake, Francuze, Talijane ili Srbe.