Necid, Vacha et al. imali su srebro, danas se mladi žele pridružiti

Necid, Vacha, Pekhart i sur. 2006. godine prvenstvo u Luksemburgu došlo je do konačnog kad su izgubili nakon što je kazneni udarac s Rusijom. U kategoriji do 17 godina je samo medalje Češke tima.

„U određenom skupu okolnosti, naravno, može se ponoviti”, rekao je trenutna nacionalna reprezentacije Vaclav Cerny. “Nismo bez šanse. Kada se sve to susreće, možemo ići daleko. ”

17-godišnje Europsko prvenstvo počinje u Bugarskoj 6. svibnja, konačni je zakazan za 22. svibnja u Burgasu. Neke utakmice uživo emitira Eurosport. Češka će igrati u skupini B, koja uključuje Njemačku, Belgiju i Sloveniju.Najbolja dva će ići do četvrtfinala.

“Naš je cilj pomaknuti se iz grupe. Želimo igrati dobru igru ​​kao kvalifikaciju. Pokaži snagu i srce “, naglasio je najbolji češki pucač iz kvalifikacije Ondřej Šašinka. I brat lige napadača Jakub Šašinka nastavio je:” Koja je naša snaga? Obrambeni rad dobro. I igramo kao tim. Jedan za sve, sve za jedno. Ostavimo sve na terenu.

Samo sudjelovanje u prvenstvu je ogroman uspjeh za mladu momčad. Uostalom, Češka se kvalificirala za prvenstvo 2011. godine, ali nije osvojila niti jednu utakmicu u prethodnoj godini. Snaga protivnika teško je procijeniti.Nogometaši u ovoj dobi na međunarodnoj razini tek počinju, a ovo je njihov prvi veliki turnir.

„Svi timovi imaju prednosti i nedostatke. Osim toga, morate dodati mlade igrače – nemaju iskustva s velikim turnirima. Sve se može dogoditi. Ovisit će o stvarnom obliku, svjež i sreće „, rekao je trener crno.

prošao na prvenstvu Češke, sudjelovalo je ukupno šesnaest ekipa, kroz dvije kvalifikacijske miniturnaje. Prvi domaćin prošle jeseni Andora i dom Black odjelima konzultirati s Rumunjskom i Danskoj.

Drugi turnir je održan u ožujku u Mađarskoj. Češka reprezentacija u tablici ispred zemlje domaćina, Bosne i Hercegovine i Škotskoj.

„Dečki su pokazali veliku odlučnost i karakterne osobine.Nismo uvijek bili uspješni u nogometu, ali uspjeli smo postići pobjednički završetak. Također radimo na tome da imamo snage u nogometu – uvredljivu fazu, ciljeve, organizaciju igre…Dječaci su na početku svoje karijere i dobro je da će se moći probati na ovoj razini “, rekao je trener Cerny. / p>

I dodao: “Želimo uspjeti u finalnom turniru – to jest, staviti takvu izvedbu u svaku utakmicu kako bismo mogli pobijediti. Vrlo napredak prvenstva je uspjeh. Sve ostalo, kao što je skupina ili svjetsko prvenstvo kvalifikacije, bilo bi sjajno. “Njegov se tim priprema za turnir u Sofdu, Pragu. Konačna nominacija uključuje osamnaest igrača.Odlazak u Bugarsku zakazan je za nedjelju. Tim će se, između ostalog, osloniti na napadača Shaštine Ostrave. Dobio je bodove u sva tri susreta drugog kvalifikacijskog turnira. Je li on držao svoj oblik u Bugarskoj? “Možda. Htio bih pomoći grupi “, rekao je talentirani strijelac. “Malo sam nervozan, ali on će pasti čim dođem na teren. S ovim timom možemo ga uspjeti daleko. ”

Tko zna, možda će početi put ponoviti 2006. kada je Češka postigla srebrnu medalju. “Imamo izvrsnu ekipu i možemo to učiniti”, dodao je Shashinka