Muška košarku: SAD su urlikale od sporog početka kako bi pobjegli iz Venezuele

Crvena, bijela i blaga za jednu četvrtinu, američka olimpijska momčad probudila se i pobijedila s lakoćom.

Odmorajući se od sporog, prljavog početka i možda neke brazilske dosade, Amerikanci su se ponovno grupirali u drugom tromjesečju i prekinut preko Venezuele 113-69 u ponedjeljak, uzimajući još jedan korak prema mogućoj trećoj ravnoj zlatnoj medalji. Kevin Durant osvojio je 16 poena, a Carmelo Anthony 14 za američku momčad, koji je možda postigao dodir prenagledan slijedeći Amerikanci su nakon četvrtine bili vezani, ali su se pojavili u obrambenom intenzitetu, nadmašili Venezuela 30-8 u drugom razdoblju i poboljšali se na 82-1 ispod trener Mike Krzyzewski. Bio je sličan susretu između momčadi u srpnju, kada su SAD pucali loše i još uvijek osvojili za 35 na izložbenoj turneji prije Rioa.Možda je to bio podsjetnik da se nitko ne može uzeti lakše – i postoji malo margina za pogrešku – jednom kad se olimpijski plamen zapali. Amerikanci nastavljaju igrati u srijedu protiv nepobjedivih Australija. Aussie, s pet igrača NBA-a, od kojih su četiri liga prvaka, poboljšali su se u ponedjeljak na 2-0 s impresivnim 95-80 pobjedama nad Srbijom. Australija nikad nije osvojila olimpijsku medalju u muškoj košarci. Anthony, četveročlani olimpijski i dvostruki zlatni medalist koji svira u svojoj 25. rekordnoj igri za Sjedinjene Države, omogućio je potrebnu iskru u Drugi kvartal. Amerikanci vode samo 28-22 i gledaju sve osim zlatne, Anthony je došao preko trake i skinuo loptu s venezuelanskog centra Gregory Echenique i prebacio ga u Kyrie Irving.Anthony je zatim povukao Irving na pod, prihvatio hranu na krilu i srušio tri pokazivača koji su podignuli neki pritisak – i magle Team USA. Anthony se preselio kod Michaela Jordana u SAD-u Paul Walker i Jimmy Butler 17 – većina njih dolaze u produženom smeću – u prvom Olimpijskom susretu između naroda.

Iako to možda nije najbolji tim koji je napravio Ameriku, kao što su James, Stephen Curry i drugi odabrali da preskočite Rio Games, američka momčad koja je došla u Brazil izgleda kao da je sama u klasi.Vjerojatno će biti još teže igre, ali još ih nitko nije imao. Venezuela, koja nema NBA igrača na svom popisu, nije smatrala prijetnjom nego Fiba Americas Prvaci nisu bili zastrašeni američkim popisom imena domaćinstava. S njihovim navijačima sve što su mogli poduzeti kako bi potisnuli teške pristaše, igrači iz Venezuele su nadmašili Amerikance u prvom kvartalu, koji je završio 18 godina i U drugoj je to bila druga priča, kada su Amerikanci odvezli s 13 ravnih točaka u jednom smjeru da preuzmu kontrolu.

Ostati na luksuznoj kabini od 196 kabina kritičar koji je usidrio Rio’s coast, američka se momčad smjestila u nekoliko rijetkih ranih dana u Brazilu. Priprema poda u svim bijelim zagrijanjima kao što je Jay-Z-ova “Public Service Announcement” zabilježila unutar Carioca Arena, američki tim je izgledao opušteno i spremno.

DeAndre Jordan pokazao je neke plesne poteze tijekom vježbanja rasula kao brazilske navijače, mnogi od njih nose

Kasnije je u igri, nakon što je George slomio ruševinu da bi SAD napunio 43, Jordan se ponovno pojavio na bočnoj strani.