Ko Jin-young og Teresa Lu dele tredje runde bly i kvinner British Open

For seks uker siden, på en tur til Sør-Korea, David Leadbetter hørte det han trodde var fremtiden for kvinners golf. “Det er tydeligvis 2000 jenter der borte i alderen mellom 14 og 19 som spiller av handikap av ripe eller bedre,” rapporterer kjent swing trener, som arbeider med Lydia Ko, verdens No2, og den tidligere amerikanske kvinner Open-mester Michelle Wie. “Det er en fantastisk figur. Jeg tror vi kan se hvor damene spillet er på vei.”

For sent, det ser ut som om det allerede har kommet. I fjor spilte i sin første store arrangementet, Kim Hyo-joo vant Evian Masters.I forrige måned i bare sin tredje Grand Slam utseende, I Gee Chun hevdet den største premien i spillet, de amerikanske kvinner Open (sju koreanerne har nå vunnet denne tittelen siden Pak Se-ri ble den første i 1998).

Og nå spiller i det som ikke bare hennes første kvinner British Open, men hennes pike store mesterskap, enda en koreansk, den 20 år gamle Ko Jin-ung, er det felles leder, sammen med Teresa Lu fra Taiwan, etter 54 hull på Turnberry. Begge er åtte under par, ett skudd i forkant av Norge er Suzann Pettersen.

Andre kjente armaturer er også lurking i nærheten. Inbee Park er tre skudd tilbake, trenger bare en seier her for å fullføre Grand Slam store suksesser.Minjee Lee, den tidligere verdens No1 amatør og nå høyest rangerte australsk profesjonell, er sammen Park, som er Lydia Ko etter en opp-og-ned 72 på lørdag.

Videre understreker skiftende rekkefølge innenfor kvinners spillet, ikke en amerikaner er enten under Bet365 Norway pari eller å finne i de beste 14 spillerne på topplisten. Den europeiske kontingenten ikke er faring mye bedre. Bare Pettersen fra den gamle verden er i topp syv. Verdensrankingen også gjenspeile en ny måte av ting.Per lørdag, bare en tredjedel av de 30 beste spillerne er kvalifisert for neste måneds Solheim Cup kamper mellom USA og Europa i Tyskland.

Som en kontrast, 17 spillere i topp 30 er koreansk, eller av koreansk utvinning, som bare fremhever styrke i dybden i den del av verden. “I koreanske junior arrangementer, de har slike store poster de må ha en uke med kvalifiserende bare for å komme inn i turneringer,” fortsetter Leadbetter. “Det er utrolig konkurransedyktig.Så jentene er bedre forberedt når de kommer til LPGA Tour.”Donald Trump bruker skotsk golfbane besøk til skifer Obama og Hillary Clinton Les mer

På et lykkeligere notat for fans av gamle etablering, litt lavere ned topplisten sitte et par svært lovende unge britiske spillere som ennå ikke har tatt spranget fra Ladies European Tour de relative rikdom USAs LPGA krets. Merkelig, verken heter Charley Hull – som er knyttet til 49th etter en 77 på lørdag -. Men heller Mel Reid og Amy Boulden

Reid var slutt mer spektakulære av de to, nipping hjem i 31 skudd for 69 å stige inn i en uavgjort for åttende plass, ett skudd i forkant av Boulden.Den 21 år gamle walisiske jenta – BBC Young Sports Woman of the Year i 2008 – er tre under par for uken etter en best-of-the-day 68 hvelvede henne opp til en uavgjort for tiende

“å vokse opp i Conwy, jeg er vant til vinden,” sa Boulden, 2014 LET Rookie of the Year. “Jeg vokste opp start spillingen nå Unibet med å spille linker golf. Så det er definitivt hjelpe meg denne uken.”

Boulden kom til Turnberry etter en lovende bundet åttende mål i forrige ukes Ladies Scottish Open på nærliggende Dundonald. Som det har vært for Lydia Ko og Pettersen, har et par dagers golf ved sjøen viste ideell forberedelse for mer av det samme. Som ikke er et ord som brukes for ofte i disse dager i kvinnenes golf. Endringen er rundt. Spør hvem som helst.Men ta med godt med koreansk phrasebook.