Kako je Đoković osvojio US Open. Motivaciju je pronašao u planinama: prekinuo sam vezu

Trideset trogodišnji Đoković nakon što je Roland Garros razmišljao o odlasku sezone na travu. Zajedno sa suprugom Jelenom krenuli su na vrh sumornog masiva Mont Sainte-Victoire u Provansi u lipnju.

“Kad smo se nakon tri sata popeli tamo, sjeli smo i vidjeli svijet iz drugačije perspektive i osjetio sam dah nove inspiracije”, rekao je Đoković nakon pobjede u nedjelju u US Openu, čime je dodao titulu Wimbledona.

Na tisuću metara nadmorske visine razmišljao je o tenisu. Preko emocija koje ovaj sport donosi i utvrdili su da su uglavnom pozitivni. „Udahnuo sam drugi zrak.Otada je stigao val nove energije i rezultati su povijest “, nasmiješio se nakon konačne pobjede 6: 3, 7: 6 i 6: 3 u New Yorku nad Argentincem Juanom Martinom del Potre.

izolirali i na stvar gledali iz drugog kuta. Malo sam prekinuo vezu, “vratio se Đoković u trenutku koji je ponovno probudio njegovu raniju želju za pobjedom. Iako, sve nije potpuno isto. “Tenis je za mene sada potpuno drugačiji. Ali što se rezultata tiče, mislim da mogu uspjeti još prije “, nasmiješio se. “Zadnja dva mjeseca su bila fantastična”, rekao je Đoković. “Da budem iskren, nisam mislio da ću se tako brzo uklopiti u formu.Ali iza toga su tri do četiri mjeseca napornog rada. “Na putu do pobjede na Flushing Meadowsu izgubio je samo dva seta i pokazao sjajnu obranu iza osnovne. Uz to, imao je koristi od velikog povratka, najboljeg u krugu. Dodao je još jednu novu stvar – strpljenje. “To nikada nije bila moja privilegija, ali nakon operacije shvatio sam da je urodilo plodom”, rekao je ranije. je novo. Stojim na nogama “, rekao je.

” Imam opsesiju tenisom koju i dalje volim. Sve dok u sebi osjećam tu strast, mislim da imam što ponuditi i igrati. Ali to znači da drugi dan posvećuje tenisu “, rekao je Đoković.Dodao je da će u svoj program uključiti još jedan planinarski izlet. “Siguran sam da će turizam uskoro doći”, klimnuo je glavom.