Hokejski igrači u Slovačkoj imali su prvi trening u Ostravi, tim je napustio Ružičku

Slovački izbor za Ostravi stigao jedan sat u kasno poslijepodne, koja je uzrokovana krađom njegova noćnog autobusa, a pod očima trener Vladimir Vůjtka uzeo upaljač sata rada. “Imali smo malo odgode, ali nije bilo komplikacija. Hall hotel i sve je u redu, samo podići vrlo je velika i to će biti puno klizanja „, rekao je napadač marián gáborík novinari nakon početnog treninga.

Također, Slovaci su riješili konačnu verziju popis imena. Tijekom petka će željno iščekuju rezultate završnih liječničke preglede Detroit naprijed Tatara i Jurča koji bi mogli popuniti posljednja dva mjesta u pětadvacetičlenné nominaciju. “Nadamo se da su zdravi i da će glatko trčati. Tada bi mogli stići u subotu, možda u nedjelju.Ali bit ćemo pametniji nakon izlaznog testa. Morat ćemo napustiti neka mjesta, još nismo u potpunosti odlučili. Neke stvari moramo razjasniti „, rekao je novinarima pomoćni trener Vladimir Országh.

Crna Petar danas, ali je pao na napadač sljedeću Ružička, koji je s tim rekao zbogom nakon samo dva dana nakon što je bio nacionalni tim pozvao nakon finala serije Třince s Litvinovom. “To je neugodna stvar jer je došao zamijeniti Ladislava Nagya. Međutim, izbor je pao na njega, drugi naziv i dalje morati razjasniti „, rekao je Országh.

Prema njegovim riječima, Slovaci imaju jasan, ali da je u subotu početna dvoboj protiv Danske će igrati četiri napada. Najvjerojatnije, jedan kandidat će ispustiti još jednog napadača.Spekulacije su o ostalim igračima češkog Extraliga, sparinga Martin Réway, koji nije ni postigao današnji trening. „On ima neke zdravstvene poteškoće, a njegovo zdravstveno stanje može sugerirati što bi s njim dalje”, rekao je Országh.

Osim Tatara Jurca Vůjtek on i njegovi pomoćnici vjerojatno se očekuje više pojačanja iz inozemstva. Smatra podložniji reprezentativac Marek Hrivík farma New York Rangers branitelj Martin Marinčin iz Oklahome u AHL, ali obje momčadi igraju svoju playoff. „Krug je polako s dolaskom dva igrača (Tatar, Jurčo) zatvara”, rekao je Országh.