Boksova “Bitka stoljeća” u Las Vegasu osvojila je bodove Mayweathera

Međutim, utakmica je ostala malo očekivana, a bila je više taktička bitka od pokazivanja udaha. Nitko nije prebrojan ili vidno ranjen. 36-godišnji Pacquiao je otkrio da ograničava njegovu desnu ozljedu ramena, pa nije mogao koristiti svoje pravo. “Tri tjedna prije dvoboja, privukla sam remen na desnom ramenu.Unaprijediti, ali je još uvijek nije sto posto „, rekao je Filipinac, koji je htio prije utakmice da rameni zajebavati Nevada boks proviziju, ali to ne odobrava.

Oko dvije godine stariji Mayweather, ali žali zdravstvenih problema nije se uzeti nije bio savršeno prikladan. „Ako pobjednik ne bi dao mu pokazati poštovanje i rekao da je osvojio više”, rekao je američki nakon dodavanja Pacquiaoův Welterová prvenstvo pojas organizacije WBO njihovim naslovima WBC i WBA

petogodišnjeg napor da se oba boksača jedan je prsten konačno završio uspjehom. Za prvi gong, međutim, navijači boksa trebali su čekati sat vremena duže zbog problema s preopterećenim prijenosnim mrežama.Gledatelji koji su za praćenje prijenosa platiti više od sto dolara, vidio dugo vremena samo crni ekran.

Oni sretni u dvorani MGM Grand, gdje je cijena ulaznica popeo na deset tisuća dolara može skratiti vrijeme računajući slavne osobe. Blagdan boks u Las Vegasu nisu propustili glumci Robert De Niro, Clint Eastwood, Matt Damon i Ben Affleck, pop zvijezda Rihanna, Beyonce ili Justin Bieber, košarkaška legenda Michael Jordan i Magic Johnson i najpoznatiji teniski par Steffi Graf – Andre Agassi. Tu su i poznati boksači nedavno na čelu s Mike Tyson.

Uvod zvučao odgovarati za Filipinaca, koji se očekuje da će je započela vrlo agresivno i više puta protivnik zabodena na konopcima.Mayweather je dvaput regrutiran, ali zahvaljujući velikom obrani udaraca, patio je bez puno štete. Samo u četvrtom krugu nakon što je jedan pogodio sam neko vrijeme u problemima, ali Pacquiao nije mogao iskoristiti.

U drugoj polovici borbi već je ušao dvanáctikolové bolje Amerikanca, iako sam i dalje koristi uglavnom iz savršenog obrane. Naposljetku, vidljivo je moćniji od uzaludnih napada iscrpljenih filipinaca. Pacquiao se uzalud borio za preokret nepovoljnog razvoja. Mišljenje trostruki suci bili jednoglasni u omjeru 118: 110, 116 112 i 116 112 za Mayweather. Filipinac nije krio razočaranje.

„Mislio sam da sam pobjednik. Pogodio sam ga mnogo puta, i on uopće nije učinio ništa, samo je trčao “, rekao je Pacquiao.Čak ni pobjednik nije bio zadovoljan njegovom izvedbom. “Moj otac me čekao više, ali Pacquiao je pakleni protivnik. On je težak borac, mogu računati. Kada oni pišu povijest, vrijedi čekati „, rekao je Mayweather taktiku.

trideset i osam godina američka je ostao u svojoj 48. utakmici neporažena u profesionalnom ringu. Obećao je da će se u rujnu ponovno vratiti i reći posljednji put. Kao bonus zaradio je oko 180 milijuna dolara. Ukratko, čak ni poraženi Pacquiao, prema unaprijed definiranom ključu, ne dobiva 120 milijuna dolara