Bitka na ledu: Tinejdžer tuče ženu, Medvedev ima zlato i rekord

Olimpijska prvakinja 2014 Adelina Sotnikova

Svjetska prvakinja 2015 Jelizaveta Tuktamyševa.

A sada svjetska prvakinja 2016 Jevgenija Medvedevova. , tri različita tinejdžera, ali istu himnu. Mladi ruski klizači, ponekad prebrzo istrošeni, produljili su svoju svjetsku vladu u Bostonu.

Kada je pobjednički moderator Medvedeva u dvorani upitao o njezinim emocijama nakon utrke, isprva se smijala. Zatim je rekla: “Nemam ih, sve sam ih pustila u vožnji. Još uvijek nisam osvojila Svjetsko prvenstvo.Prije godinu dana o tome nisam ni sanjao. ”

Novinarka joj je rekla da je njezin dobitak od 150,10 bodova također novi svjetski rekord.

“Da, to je istina”, uvjeravao ju je.

Nije imala ni riječi. Ove godine dodala je sva tri najvrjednija naslova koja je mogla postići: pobjednike Grand Prixa, europske prvake, a sada i svjetskog prvaka. Samo na ruskom kupu bila je druga ove sezone.

Njezina besplatna vožnja na filmu W.E. u režiji Madonne, W.E., bila je žustro besprijekorna sa sedam trostrukih skokova i teškim kombinacijama.Za sve elemente dobila je plus sudaca.

“Vidim je po prvi put s osmijehom, pokušavajući pokazati emocije”, kazao je međunarodni sudac Kateřina Kamberská, također na mikrofonu češke televizije. Kad je Medvedev dobroćudan, podigla je ruke iznad glave i stisnula šake. A kad je saznala da ima ukupno 223,86 bodova, povikao je oduševljeno. Onda je morala čekati. Htio je da je smjer večeri bio savršen. Jedina dva američka Amerikanca bila su posljednja dva u najjačoj utrci.

Gracie Gold, pobjednica kratkog programa, nije vodila svoju ulogu. “Hrabrost”, rekao joj je trener Frank Caroll prije vožnje, ali joj je lice bilo previše nervozno.Nikada prije nije imala medalju s Svjetskog prvenstva, ali je završila četvrto mjesto. I nije ga dobila ovaj put.

Prva trostruka petlja bila je preblizu rampi i pala. Borila se dalje, ali drugi lutz je došao na red. Sa 211.29 bodova zlato je na neko vrijeme bilo treće mjesto, ali ne do samog kraja utrke.

Nakon toga, 24-godišnji Ashley Wagner bio je na ledu. Četvrto, peto, sedmo i peto, kao i njezina ravnoteža s prijašnjih prvenstava. Proteklih godinu dana američka federacija je to smatrala nepredvidljivom. Sada je to bilo tutnjava o zlatu.

AMERIČKE MEDALJE ZA 10 GODINA. Ashley Wagner u svojoj besplatnoj vožnji.

Soundtrack filma Moulinrouge klizao je vrhunski, sa samo jednim manjim oklijevanjem o utjecaju trostrukog okreta.Tribina pobunio i Wagner i sama je šokiran što je mogla, ona je držala ruku na srce.

Umjetnički je to bila najbolja prezentacija, što se odražava na licu mjesta, a drugi set maraka. Pokazala je zrela ženska figura klizanje u usporedbi s djecom i dalje u Rusek upravi.

„Bio sam jahanje dama lik klizači, klizanje stvarno lijepa. To bi trebao biti cilj „, komentirao je Catherine Kamberská oduševljeno.

Nije klizanje zlata. Kvaliteta elemenata Medvedev jača. Ipak, dvorana je održana u Bostonu, a američki medalja sretnim završetkom. Wagner slavio srebro, kada je zaradio 215.39 bodova, njegov osobni rekord.

Kada sam nije mogao vjerovati da je toliko trebalo.Ali to je bio samo 10. (!) Post američkih žena na podiju svjetskih prvaka u ovoj kategoriji.

Bronz putuje u Rusiju zahvaljujući “Sheherezade” Anne Pogorilé. Gracie Gold se spustila u slobodnoj vožnji od prvog do četvrtog.

Ovaj put japanska medalja je prvi put od 2005. godine! Prošle godine, srebrni Satoko Mijahar je platio gubitak od otvaranja natjecanja i unatoč izvrsnoj vožnji završio je na petom mjestu. Trostruki svjetski prvak proteklih godina, Mao Asad, skočio je na trostruku osovinu, premda ne dira, a ipak je najbolja vožnja u sezoni bila samo od devetog do sedmog. SAD i Japan.I najbolji Europljanin, koji ne dolazi iz Rusije, je 13. mjesto Slovačke Nicole Rajičová.