Arsenalovo bogatstvo ne donosi tečno znanje Arsène Wenger na 20. obljetnicu

Legitimnost i zasluge Arsenalovog 93.-minutnog pobjednika u Burnleyju prirodno su oblikovale analizu nakon utakmice s Seanom Dycheom, odražavajući očaj domaće momčadi i Wenga veliko bogatstvo posjetitelja. Gol Laurenta Koscielnyja, podignute ruke s krajnjim dodirom nakon što se Burnley ugasio na uglu, možda je bio potpuno izvan konteksta sa stilom koji je Wenger zadržao u Arsenalu već dva desetljeća. Ali bilo je savršeno u skladu s gadnim, pogrešno prikazanim prikazom ispred cilja u Turf Mooru. Wenger je priznao dodir koji je pomogao bez kojeg Arsenal ne bi osvojio petu pobjedu u Premier ligi.Kada se spor riješi, a može potrajati neko vrijeme, njegov tim mora prepoznati važnost predaha i ponovno otkriti preciznost, svrhu i prijetnju koja je bolno nedostajala Burnleyu.

“Bilo je veliko pobijedio je ”, rekao je Wenger na svom trećem mjestu. “Bili smo pet bodova iza Manchester Cityja, oni su kvalitetna strana. Kada imaš priliku zatvoriti prazninu, ne možeš je propustiti. To bi bio negativ iz igre da nismo pobijedili. Dovoljno sam dugo u poslu da bih znao da ćete biti razočarani ako ste u Burnleyjevim cipelama.Bit će izgoreni da će izgubiti takvu igru ​​za sve napore koje su uložili. “Da je Wenger želio promovirati pozitivne – a on se opirao u nedjelju – mogao je istaknuti kasni val pritiska imali su navijače Burnleya koji su se bojali najgoreg trenutka prije nego što je Alexis Sánchez odustao od kratkog ugla Mesuta Özila i usredotočio se na pobjednika. Arsenal je ustrajao pred jakim, sastavio Burnley brani i vlastitim nedostacima u posljednjoj trećini. Özil je bio na margini, Sánchez je stalno tražio prolaz i bio je često ometan, dok Theo Walcott nije bio u stanju reproducirati svoj novi oblik.No, Arsenal je imao otpornost u njihovom mentalitetu i pristupu prema kojemu Wenger također može pružiti uvjeravanja. često najzanimljiviji aspekt igre koja je obećavala mnogo dok lopta nije stigla do posljednje treće – baš kao i performanse Arsenala. Posjetitelji su dominirali posjedom, ali nisu stvorili šansu za bilješku sve dok Sánchez nije testirao Toma Heatona rano u drugom poluvremenu.Prečesto je telegrafski zadnji prolaz iz Sáncheza ili Özila lako bio presreo odbranu Burnleya, gdje su Michael Keane i Matthew Lowton ponovno impresionirani timom koji izgleda bolje opremljen za rigoroznost kampanje u Premier ligi nego u 2014-15. P>

Za sve dodane uvjerljivosti koje su Jeff Hendrick i Steven Defour doveli do sredine igrališta u Burnleyu, dugi krug za izlazak Vokesa ostaje najpouzdanije oružje za Dycheovu stranu protiv protivnika Arsenalovog kalibra.I to će uvjeriti putujuće tisuće u Davidu Fishwick Stand-u kako bi svjedočili Arsenalovoj polovici-pola uživajući u fizičkoj borbi protiv međunarodnog Wales-a umjesto da se zalaže za zaštitu od suca pri svakoj prilici. nakon što je vlak udario krave Pročitajte više

Mustafi je trebao biti rezerviran za jedan polumjer u prvom poluvremenu prema Craigu Pawsonu kada je, nakon što je kažnjen za prekršaj na Vokesu, unatoč napadaču koji je držao košulju i podupirao, ponovio radnja u sudijinoj sredini. Polovica središta također je bila manje nego impresionirana s Pawsonom nakon što je primila slučajni lakat u lice od visokog centra-naprijed koji je kasno zahtijevao liječničku pomoć.Inače, potpisivanje iz Valencije od 35 milijuna funti napredovalo je na nemilosrdnom dvoboju s Burnleyjevim središtem.

Oba igrača imala su svoje pojedinačne uspjehe i bilo je primjetno koliko je zračnih izazova pobjednik pobijedio unatoč nedostatku u visini. Njemački internacionalac je impresivno mjerio svoje skokove, uvijek tražeći Arsenalovu košulju s glavom dok je to činio, rasporedio je stražnju liniju i bio jak kad je išao na teren protiv Vokesa. Mustafi je zaradio ovacije od gostujućih navijača za gromoglasnu borbu na Burnleyjevom napadu koji je uzeo loptu i čovjeka i osvojio ubacivanje. Odgovarao je kimom koji je znao u tom smjeru.

Ta je preciznost bolno nedostajala u napadu Arsenala. Brzi, oštri rezovi naneseni Chelsea i Baselu zamijenjeni su metodičkim i često neopreznim izlaganjem.Burnleyjeva obrana se udobno nosila s Arsenalovim ponovljenim pokušajima da odabere put i mogla je osigurati bazu za još jednu privlačnu pobjedu u kući, ali za vitalnu uštedu Petra Cecha iz zaglavlja Johanna Berga Gudmundssona i Keane je udario u prečku s golemim zaglavljem od islandskog internacionalca. Arsenal je bio ograničen na pola šanse s Walcottom koji je rano skrenuo pucanj, a Sánchez se bunio protiv vanjskog dijela posta prije najsretnijeg odmora. Wenger će to prihvatiti.