Zločin bijelog dana. Fenati je dotaknuo protivničku kočnicu, koja se potom srušila

Budući da se sve dogodilo pred kamerom, Fenati (crna zastava) je ubrzo završio i tada se zaustavio za sljedeće dvije velike nagrade iz prvenstva.

Ali nije li to dovoljno? Cal Crutchlow, jedan od najboljih pilota MotoGP-a, kaže: “Nikad više ne bi trebao trčati bicikl. Trebao bi se vratiti u kutiju gdje bi ga njegova momčad trebala odmah izbaciti.Ne možete to učiniti drugom trkaču, već riskiramo svoje živote.

Marinelli Snipers tim se prvi izvinio zbog Fenatijevog ponašanja u nedjelju i rekao u izjavi: i obožavatelj razočaranja. “Dan kasnije, zapravo je otpustio Talijana iz tima. >

“Naš tim odmah raskida ugovor s vozačem Romanom Fenatijem zbog nesportskog i opasnog ponašanja.Moramo napomenuti s velikim žaljenjem što je ovaj neodgovorni čin ugrozio život drugog trkača i ne može ga opravdati “, rekao je Marinelli Snipers, čije je boje Fenati prošle godine zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku Moto3.

To je ispravna odluka. Ovo je uistinu bio zločin u bijelom danu, iako Fenati nije bio samo mrak. S Manzijem, s kojim su se kretali na kraju ljestvice, dva je puta stupio u kontakt i optuživao jedni druge vikanjem i gestikulacijom.

Da, Manzi je također osuđen motociklističkim sudom za ove sukobe i na sljedećoj utrci će izgubiti šest pozicija na startu. Manzi je jahao dugo ravno i pritisnuo kočnicu.A kad je Manzi trenutak kasnije sišao na zemlju, počeo je slaviti.

Vjerojatnije je slaviti da je Manzi ostavio svoje bez ozljeda!

To nije Fenatijev jedinstveni kratki spoj. Plaćaju problematičnog jahača koji ima sukobe iza kulisa. Prije tri godine šutnuo je Finca Niklas Aju, a godinu dana kasnije iz disciplinskih razloga izbačen je iz ekipe Valentin Rossi Sky Racing.

Pored trenutnog izbacivanja, postoji još jedna prijetnja Fenatiju. Prije dva tjedna najavio je da će se sljedeće sezone pridružiti Forward Racingu (Manzi je sada iza njega), ali njegovi su pokrovitelji sada najavili da će otkazati ugovor.

“Ovo je bila najgora i najtužnija stvar koju sam ikada imao kad je vidio u utrci motocikla. Pravi sportaš nikada se ne bi ponašao ovako.Što se tiče njegovog budućeg položaja vozača MV Agusta Moto2, pokušat ću ga zaustaviti. To se neće dogoditi, ne predstavlja vrijednosti naše tvrtke “, rekao je šef Giovanni Castiglioni na Instagramu.

Je li to čudo?