Zaustavite nizozemsku dominaciju, kanadski klizačica Bloemen dominira desetak

Tridesetjednogodišnji Bloemen postavio je vrijeme od 12: 39.77 i Bergsmov Sochi olimpijski rekord povećao se za 4,68 sekundi. Bergsma je također bio brži od prije četiri godine, ali je pobijedio kanadskog pobjednika za dvije sekunde. Tumolero treće mjesto pao je oko 15 sekundi.

Rodom iz Holland Leiderdorp, koji vozi za Kanadu, jer 2014. godine, korejski klizači završio dominaciju njegovoj rodnoj zemlji. Nizozemci osvojio svih pet prethodnih utrka i ukupno serija zlata na Olimpijskim igrama uzeo rekord sedam utrka.

Bloemen, koji je pao tri sekunde iza vlastitih dvije godine star svjetski rekord, osvojio je drugo odličje u Pyeongchang. Nije došao do Sven Kramere na utrci od 5000 metara.Zbog također ima dva srebrna i brončana na Svjetskom prvenstvu. „Što je veći događaj, nikada nisam bila pobjeda ovdje je sasvim najviše od onoga što se može učiniti”, rekao Bloemen.

Drugi razočaranje završio utrku samo za nizozemske omiljeni Kramer. Peterostruki svjetski prvak na 10.000 metara u trećem pokušaju nije osvojio olimpijsko zlato na njega kao jedini na najdužoj stazi je još uvijek nedostaje. Kramer završio s gubitkom od 21 sekundi do šestog mjesta.

„Borio sam se, ali nisam mogao doći do brzine”, rekao je Kramer. „Bilo je vrlo teško. Od samog početka, dao sam previše energije, a ništa nije od njega. Dvadeset četiri kotača jako dugo vremena.Danas nisam došao ništa „, rekao je trideset Kramer.

Pobjeda prvih deset najpopularnijih pristupio je prije osam godina u Vancouveru, gdje je na čelu za jasnu pobjedu, ali trener zlu nastava je zamijenio piste te je diskvalificiran. Prije četiri godine u Sočiju nije bilo dovoljno za Bergsma, koju je izgubio oko pet sekundi.

Kramer nakon utrke priznao je da vjerojatno nije suđeno da svoju omiljenu pjesmu na Olimpijskim igrama osvojio. “Valjda hoće”, rekao je. Nije želio razgovarati o mogućnosti sudjelovanja na sljedećim Olimpijskim igrama već četiri godine. “Još ne znam, ova su pitanja prerano”, dodao je