Započinje odbojka extraliga. Hoće li Prostějov izaći deseti naslov?

Suvereni vladar najvišeg domaćeg natjecanja na ljetnom odmoru promijenio je tim. Nakon sklapanja novog ugovora, što će opet dovesti iskusnog trenera Miroslava Cada, koji je s Hanácká osvojio svih devet prethodnih naslova.

Povratak tim prije sezone nakon tretmana u Poljskoj njemački tehničara Kathleen Weiss, univerzálka Helena Hot i smečařka Andrea Kossányiová koji bi trebao pripadati zajedno s smečařkou Laura Emontsovou iz Njemačke, Libero Julie Kovářová i bloker Nina Herelová i Veronica Trnkova stupove tima.

„imali smo dobru pripremu sada će biti važan početak Extraliga. Ne možemo si priuštiti podcjenjivanje konkurencije.prošle godine uvjerio smo o tome kad smo borili do zadnje lopte naslova u Olomouc „, rekao je Chad.

Olomouc odbojkaši ostvarili u posljednje dvije godine, uvijek na finalu. Prošle sezone je završio osvajanjem Češka kup Prostejov dominaciju u ovom natjecanju. Za ulazak u sezonu s nepromijenjenom kadra.

„Mi ponovno napasti vrh tablice. Tu će biti zahtjevan program, igramo četiri natjecanja, za što nam treba snažnu i kvalitetnu kadar. Sadašnji smo htjeli dodati još jednu igračke, ali on nije učinio „, rekao je trener George Topla.

S druge strane potpuno Promijenjena tim nakon osvajanja treće mjesto odbojkaša KP Brno.Slovački trener Marek Rojek osvojio je osam pojačanja od kojih su polovica stranci. “Došli smo do promjena u castu zbog promjene stila. Imali smo puno pogrešaka u našim izvedbama, igra je bila nestabilna “, rekao je Rojko.

Da Brnu čelu Slovačka Ivan Zburová i postavljač Nikola univerzálka Pištěláková, brazilski smečařka Flavia De Assisová i slovenski Mojca smečařka Peneová. Dopunjena blocker Christina Boulová, Klara i Lenka Vyklický Podrázský i Libera Nikola Vaňková.

Među kandidatima medalja uključuju Ostrava. Ljeti je njezina momčad napustila sedam igrača, od čega četiri pripadaju osnovnom setu. “Pokušali smo ih zadržati. Ali oni su završili i odlučili otići u inozemstvo “, rekao je trener Zdeněk Pommer.Ali obećava puno od povratka Helene Kojdove i Litve Vilte Makauskaite. Četiri Olimpijade u Olimpijskim igrama u Pragu vratit će se na prva četiri mjesta, pridošlicu Dukli Liberec.