Zamislili smo još jedno oproštenje, kaže Kopfstein o Chibi

U ekipi Spielberga velika je nada u kvalifikacijama u subotu – bio je šesti u utrci 14. kola nedjelje, a dobio je Francuza Brageota.

Početak utrke odgođen je za 10:00 po lokalnom vremenu ( 03:00 CET) tako da finale zrakoplovnog prvenstva ne bi poremetilo približavanje tajfusa Faxai. Prvi je ušao u stazu Brageota, koja nije išla onako kako je zamislio, i zabilježio je nisko vrijeme od 59.021 (za usporedbu: u sporijem od dva kvalifikacijska leta Peter je postigao vrijeme od 58.225).

Češki pilot htio je pokazati najbolje od stotina tisuća japanskih navijača, ali i zahvaliti velikom rezultatu na podršci češkim navijačima.Nažalost, nepopularni DSQ ostat će s češkim pilotom. Bio je isključen zbog prevelike brzine da bi uletio u trkačku stazu.

“Naravno da smo zamislili drugačiji oproštaj od prvenstva”, rekao je Petr Kopfstein neposredno nakon utrke. “Znao sam da Mikeovo vrijeme nije jedno od najbržih. Nažalost, dok sam letio u stazu, udario me gust udarac, koji je usporio avion i natjerao me na ubrzanje. Odmah sam znao da je brzina zraka previsoka. Cijelo vrijeme sam ga imao u glavi i godine u kojima nisam uspio. Ništa se ne može učiniti. Svi smo otišli na ivicu. Ovo je utrka, ovo je život “, dodao je Team Spielberg, koji se oprostio od prvenstva 14.Završio je sezonu koja nije bila sretna – u Abu Dhabiju Team Spielberg patio je od tehničkih problema nakon ugradnje novog motora (10. mjesto), u Kazanu je lišen više od kontroverznog penala (13. mjesto) ) i postavljeno na devetom mjestu u jezeru Balaton.

Naravno, na tijek sezone utjecalo je i smanjenje broja utrka na četiri, a posebno odluka organizatora da prvenstvo ne nastavi sljedeće godine. “Ali više od tuge, osjećam zahvalnost. Bilo je to predivno putovanje i izuzetno cijenim sve što mi je donijela.Red Bull je veliko hvala što ste mi pomogli da ispunim svoj san i uložim toliko resursa, vremena i energije u zrakoplovni sport “, rekao je Peter. = “tit”> Uživao je u svakoj sekundi

Češki pilot ušao je u svijet Red Bull Air Race-a 2014. godine kada se pridružio nižoj Challenger kategoriji. Prve godine uspio ju je pobijediti u ukupnom poretku. Kasnije je završio četvrti u sezoni kada je u prošloj utrci obranio naslov.

Stekao je pozivnicu da se pridruži elitnoj diviziji Master Classa u kojoj djeluje od 2016. godine. , ali prije svega, stekao je iskustvo i ugađao svoj trkaći specijalni Edge 540 V3.Sezona 2017. već je prošla sjajno – ukupno je završio na petom mjestu. Nijedan drugi pilot do tada nije uspio postići tako brz napredak! Prošle godine Team Spielberg suočio se s tehničkim komplikacijama zbog kojih je zrakoplov bio sporiji od većine ostalih pilotskih utrka. Na kraju je bilo 13. mjesto. Petr Kopfstein također je ove godine na istoj poziciji, što će biti barem najnovije dosad.

„Red Bull Air Race je najnevjerojatniji moto sport na svijetu i za mene je to bio najbolji posao koji sam mogao imati u životu , Uživao sam u svakoj sekundi koju sam proveo među stupovima. Bilo je nevjerojatno!I moramo vjerovati da će prvenstvo početi ponovno “, kaže Petr Kopfstein.