Zabrljati vratar uživa u novoj prilici. Ništa bizarno ove godine, veselo ga je očekivao

Prošlog rujna činilo se da je iskusni vratar čekao veliku sezonu.

Svjetsko prvenstvo dominira. Europski podcijenjeni tim dosegnuo je konačni rezultat s Kanadom. Imao je velik broj, dobar oblik, a bio je uglavnom zdrav.

Što još želite. Međutim, neočekivano iznenađenje ga je čekalo u kampu otoka. Na 1. mjestu nije se morao boriti s jednim, već dva vratara. Njemačka rođena Thomas Greiss i kanadski Jean-Francois Berubes.

Neobična situacija ostavila je neopaženo od Halakovog agenta Allan Walsh. Na svom twitteru, požalio se na sustav triju vratara i rekao da nitko od vratara nije imao priliku dobro se osposobiti.

Klubova je reakcija bila brza. Ponudio je Halaku da razmijeni.Zbog visoke plaće nije bilo odgovora, pa Slovaci završio je u siječnju na farmi.

Šanse su da će u novoj sezoni, unatoč stalnom ugovoru natrag na otočana, činilo se gotovo na nulu.

Ali Bérubé ostatak sezone previše uvjeren, klub je napustio u ljeto otići i Halaka novi tračak mogućnosti.

„Ova godina da izgleda cool. Imamo dva vratara kao i svi ostali timovi. Ništa bizarno…„nasmiješio slovački.

Na pitanje novinara hoće li nakon gorkog iskustva prošle sezone mogao zamisliti da je ikada nosi Jersey Otočani radije ostati dvosmislen. “Nisam razmišljao o tome tako. Konačna odluka nije bila za mene. Stalo samo ljudi u vodstvu i odluci sam morao poštovati to.S druge strane, drago mi je da mogu nastaviti uhvatiti NHL. „

Greiss sa Halaka u cilju do sada otočani pravilno izmjenjuju, oba golmani odchytali dvije utakmice. Jedina pobjeda do sada se borila s Halakom u cilju.

“Treneri nisu postavili jasan. Mislim da je to normalno u današnjem NHL, uvijek je potrebno uravnotežiti dva golmani koje uspjeti „, rekao je Halaka.

Junak play-off u 2010, kada je pomogao Montreal do Istočne konferencije finala, nakon što sezona završi ugovor. Dobro je svjestan da će ovogodišnja godina biti ključna za njegov boravak u NHL. Uspjeh s klubom u Brooklynu mogao bi mu biti od velike pomoći. Ali on to ne želi naglasiti.

„Jedan ne može Početkom listopada nositi s činjenicom da mu ugovor istječe nakon sezone.Nije moguće. Mogu ga imati negdje u podsvijesti, ali dopuštanje da to utječe ne bi bilo u redu “, kaže Halak.

Gotovo zastarjeli vratar koji pozdravlja novu šansu u NHL.