Washington je imao šest golova i drugi dvoboj, Crow je jednom pomogao

Tampa Bay nije uspio ući u finale Istočne konferencije, a nakon domaćih rezultata 2: 4 i 2: 6 preselit će se u Washington zbog vrlo teške situacije. Duel Number Two slomio se na kraju druge trećine kada su gosti završili s 2: 2 s dva slijepa pogotka za samo 55 sekundi.

Prvi put su Capitals postigli čak iu prvoj minuti. Samo 28 sekundi nakon početka runde, kada je Tom Wilson pobjegao Andrea Vasilevskog, branitelja Matta Niskanena. Odličan start Washingtona, ali Tampa je izbačena nakon još dvije igre u sljedećoj trećini.

U osmoj minuti, Brayden Point je završio do nepokrivene kapije, a kapetan Steven Stamkos ispalio je s lijevog položaja na lijevoj strani.Međutim, Munja nije voljela vodstvo. Već u trećoj minuti drugog dijela predstave u stvari brojčano je dobio Devan Smith-Pelly i Alex Chiasson. Završetak činili bivši, a na 2: 2, počevši od nule

Ključ faza utakmica postala 39. i 40. minutu.. Prvo bljeskale češki naprijed Jakub Vrana (24:29, 0 + 1, +2, jedan metak), koji je pronašao ugao klizalište pred vratima Lars Ellera i to samo moderniji pak iza kleči Vasilevského. Neposredno prije odlaska u druge goste kabinskog tada igrao igrarije i Evgenij Kuznjecov uhvaćen zemljaka na vratima lopta YO Lightning klizalište, vrijeme 39:57 – 2: 4.

Pomoć osvojio i kapetan Alex Ovechkin gostiju. koji su dodali na svoj račun u 44. minuti od preimenovanja 2 do 1.trefu u tijeku play off. Posljednju riječ učinila je nakon 53 minute Brett Connolly. U izboru triju zvijezda meča, Kuznetsov (1 + 2), Eller (1 + 2) i Ovečkin (1 + 1) osvojili su najviše glasova.

Osim poraženog Crusadea, 36, +2, 3 metka). S druge strane, samo je negativan unos u statistici +/- ovaj put dodao Ondřej Palat (13:00, -1, 2 snimke).

Rezultat: