‘Učini ono što je ispravno’: navijačke skupine Newcastlea pozivaju Mikea Ashleyja da proda ili uloži sredstva

Kolektiv navijača koji se sastoji od osam zasebnih navijačkih skupina i fanzina Newcastle Uniteda udružio je snage kako bi napisali otvoreno pismo vlasniku kluba Mikeu Ashleyju, pozivajući ga da ili proda ili Rafaelu Benítezu osigura transferna sredstva na transferu. Preživljavanje u Premijer ligi.

Poruka od 757 riječi moli Ashley da “ovog mjeseca učini ono što je ispravno”.U idealnom svijetu koji bi uključivao tajkuna u maloprodaji u sportu koji bi iskrcao klub “prikladnom” kupcu koji je spreman ispuniti njegovu traženu cijenu od 300 milijuna funti, ali uz razgovore o preuzimanju s različitim, neprozirnim skupinama naizgled u slijepoj ulici, autori pisma traže od njega da se opusti torbica. Preuzimanje preuzimanja ometanje u Newcastleu ostavljajući Beníteza da se brine zbog siječanjskih sredstava | Louise Taylor Pročitajte više

“Ako ne možete pronaći odgovarajućeg kupca, imperativ je osloboditi sredstva potrebna za poboljšanje tima”, navodi se u pismu. “Ako to ne učinite, činilo bi se i nepromišljeno i glupo s obzirom na štetu za koju znate da će ispasti ispadanje.

” Kako stvari stoje, Newcastle je samo dva boda iznad zone ispadanja, a menadžer se založio za nove potpisivanja kako bi klub izbjegao treće ispadanje u posljednjih 12 godina koliko ste bili na Tynesideu.

“Naša neto potrošnja u posljednja tri prijelazna roka najniža je u Premier ligi…bilo je tri dijela televizijskog prihoda plaćenog u to vrijeme u ukupnom iznosu od više od 150 milijuna funti. ”

Čini se da će se zbog nedostatka ulaganja i ponovnog ulaganja prihoda od emitiranja Benítez povući s mjesta menadžera u svibnju, kada je njegov trenutni ugovor istječe.Bivši trener Liverpoola zaljubio se u klub i grad, ali ostaje duboko frustriran što mu prošlog ljeta nije bilo dopušteno pravilno obnoviti sastav. Umjesto toga Newcastle je okončao posljednji prijelazni rok bilježeći 20 milijuna funti trgovačke dobiti. The Fiver: prijavite se i dobijte našu dnevnu nogometnu e -poštu.

“S obzirom na prodaju Aleksandra Mitrovića Fulhamu (za 22 milijuna funti) prošlog ljeta , mora postojati raspoloživ novac za trošenje na igrače, osim ako ga sami ne izvadite iz kluba kako biste vratili neke od beskamatnih kredita koje ste dali od 2007. godine? ” pismo se nastavilo.

Prema posljednjem skupu dostupnih računa u Newcastleu objavljenom u ljeto 2017. Ashley je klubu dala 144 milijuna funti beskamatnih kredita od kupnje 2007. godine za 134 milijuna funti.Podrazumijeva se da je u posljednjih 18 mjeseci nadoknadio najmanje 10 milijuna funti ovih aranžmana.

„Ako odbijete potrošiti novac ovaj mjesec, rizik od ispadanja ne samo da se povećava, već i također znači da upravitelj neće potpisati novi ugovor koji ste mu ponudili. Više ste puta rekli da želite da Benítez ostane, pa učinite sve što je potrebno da se to dogodi. Ukratko, podržite ga i dajte mu ono što mu treba. Čvrsto vjerujemo da je zadržavanje Beníteza najbolja šansa koju ovaj nogometni klub ima. Zato vas molimo da ga saslušate i dopustite mu da potpiše igrače koje je zatražio za poboljšanje momčadi. U vašem je interesu da to učinite. ”

Početkom prošlog mjeseca Ashley se izuzetno rijetko pojavila na televiziji i izjavila da je bliže nego što je ikada bio prodaji Newcastlea.Navijačke grupe odmah su otkazale planirane prosvjede protiv njegovog upravljanja, ali neki se sada plaše da su prevareni.

„Prosvjed kako bi pokazali našu zabrinutost otkazan je u najboljem interesu tima i menadžera dok ste se vi uključivali. sa zadatkom prodaje kluba ”, navodi se u pismu. “Nadamo se da će se [prodaja] dogoditi, ali ako se to ne dogodi, možemo vas zamoliti samo da učinite ono što je dobro za navijače. Navijači žele da Benítez ostane, a mi želimo ostati u Premier ligi. Imate moć to ostvariti.

„Znam da smo u prošlosti imali težak odnos, ali želimo gledati naprijed, a ne unatrag. Molim vas učinite ovaj mjesec ono što je ispravno.S najboljim željama, Trust navijača Newcastle Uniteda (NUST), fanzin True Faith, The Fan fanzine, The Magpie Group, Newcastle Fan TV, IfRafaGoesWeGo, London Magpie Group, Newcastle Legends. ”