U Motoru se bori za hokejaše za mjesta

“Bilo je to idealno putovanje za njih. Pripremio sam plan treninga za svaki dan i prilagodio ga svima. Mislim da im je to dalo više od zajedničke pripreme, “rekao je trener fitnesa Tomáš Cibulka.

Još jedna novost su predsezonski treninzi koje će momčad provesti u Lipnu. „Iskoristili smo ovu ponudu koju smo dobili od naših sponzora, pa smo sretni što više ujedinimo tim. Radit će uglavnom, želimo da dečaci budu zajedno i usklade se u pravom ritmu, “rekao je pomoćni trener Aleš Totter. “Kod nas su preostali samo igrači s ugovorom.Oni koji su na našoj probi nisu išli s nama “, istaknuo je Ales Totter.

Program treninga neće biti izuzetno zahtjevan. “To je i zato što želimo da se po ponedjeljak vozimo naporno. Neće biti mjesta za bilo koji trening. Oni će ići u najveću ruku od prvih dana “, naglasio je Totter. “Bićemo na svježem zraku u kvalitetnim uvjetima. Planiramo biciklizam, nogomet, tenis i ostale aktivnosti. Ovisit će i o vremenu, vidjet ćemo kako ćemo tamo biti “, istaknuo je Totter.

Sami se igrači raduju teambuildingu. “Već sam želio da konačno upoznam ostale. Vjerujem da ćemo uživati ​​u Lipnu i dobro ćemo se prilagoditi sezoni.Imamo puno mogućnosti za komplementarne sportove, a možemo koristiti i wellness “, rekao je mladić Pavel Novák, čiji prestižni Kup Hlinka Gretzky početkom kolovoza čeka reprezentativnog osamnaestog.

gdje će biti u skupnom ispitivanju. “Prva dva dana će biti normalan ritam treninga, ali u srijedu i četvrtak ćemo usporiti tako da petkovi testovi imaju standardni pokazatelj”, objasnio je Totter. Cijeli kadar bit će spreman za njih, samo su igrači juniora iza njih.

Uslijedit će slobodan vikend, nakon čega će uslijediti oštra priprema. “Sastat ćemo se u ponedjeljak kada prvi put krenemo na led. Pridružit će nam se i neki juniori.Ovo će započeti trotjedni ciklus u kojem ćemo odlučiti tko će ostati u momčadi ”, rekao je pomoćni trener. Bit će velika borba za pozicije u kadru. Uostalom, na popisu je dvadeset i dva igrača.

Čak i zbog velikog broja igrača u momčadi, hokejaši će na ledu trenirati u dvije skupine. “Podijelit ćemo se na dvije stranke, imat ćemo jutarnje blokove. Naravno, suhe vježbe također će ostati na treningu leda. U srijedu i subotu planiramo treninge između dviju skupina. ”

Prvi pripremni test očekuje južnu Češku početkom kolovoza, kada će se natjecati s ligašem Plsena u Milevskom. Uslijedit će još jedan rival iz najvećeg natjecanja, dva dana kasnije igrat će na ledu Kometa Brno.Po prvi put kod kuće nastupit će na pripremama u ponedjeljak, 12. kolovoza, kada će stići Pavlodar iz Kazahstana.