Tu je i polufinalu kupa: Liberec vs. Teplice, Boleslav Jablonec

Oba dvoboji kick-off na 19,10 izravan televizijski Sportska online izvješća mogu biti pregledani na iDNES.cz ovdje i ovdje. Odmazde su na rasporedu za dva tjedna.

Liberec u ožujku nakon što je izgubila liga utakmicu protiv trenera Teplice otkaz par Jiri Kotrba Josef Csaplár i pod trenerom Davidom Vavruška je značajno porastao. Slovan iz poraza u otvaranju dvoboj kupa u četvrtfinale u Trinec pet konkurentskih utakmica neporažena, uspio poraziti i Sparta, te u ligi sa zadnjeg mjesta preselio na trinaestom mjestu sa vodstvom od sedam bodova na kliziti tračnicama.

„Vjerujem da moći ćemo prenijeti udobnost igara koju smo stekli posljednjih tjedana. Teplice zaslužuje veliko poštovanje, uspjeli su isključiti Pilsen u dvostrukom kupu, što uopće nije lako.Mislim da tražimo zanimljivu utakmicu “, rekla je Vavruska. Klubovi u četvrtfinalu nakon kazni eliminirali su voditelja lige iz Pilsena, ali nisu se kotrljali u posljednje dvije utakmice. S Libercom, osvojili su samo jedan od posljednjih osam dvoboja i spustili se u četvrtfinalu prošle godine.

“Čekamo utakmicu na vrućem tlu Libereca, koji je sada uhvatio uspješan niz i više nije odmah ugrožen. Nismo se suzdržavali odigrati osvetu kod kuće. Zadnji put smo to učinili i napredovali smo.U svakom slučaju prvenstvo u matematici je svakako prednost, ako smo mogli postići izvan „rekao je trener Teplice Petr Rada, koji je u godinama 2010-2011 vodio Liberec

Boleslav tjedan. Jablonec stiže u srijedu

Ovo je tjedan vrlo zahtjevni program za nogometaše Mladá Boleslava. To će pogoditi sva tri od najjačih čeških klubova u njemu.Nakon vikenda je šokantna pobjeda u Pilsenu čeka u polufinalu češkog kupa Jablonec je u nedjelju Sparte.

Boleslav poražen Jablonec u 2013. u finalu kupa na penale i prošle godine s njim je pao u četvrtfinalu.

Obje momčadi sada natječu se tri puta tijekom sedamnaest dana nakon kup ponavljanje je još uvijek u tijeku sredinom svibnja boriti u ligi. „Trostruka suočavanje s Jablonec u roku od dva tjedna bit će iznimno teško, ali želimo to uspjeti suparnika u kupu iu ligi.Kad smo stigli do kupa do polufinala, želimo napredovati do finala „, rekao je trener Karel Jarolím Mlada Boleslav.

Jablonec ispao u četvrtfinalu i branitelj naslova Sparta bih trijumf u Kupu naglasio uspješnu sezonu.