Tri Čeha napredovala su na Svjetski izazov na dugoj stazi

Svi Česi koji su prije dvije godine osvojili brončane medalje na Svjetskom ekipnom prvenstvu na legendarnom kilometarskom ovalu ove godine osvojili su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pojedinaca. Iz Marianske Lazne, Hynek Štichauer će biti treći. Samo su Nijemci Jörg Tebbe i Bernd Diener došli pred njega. Josef Franc i Martin Málek također su se preselili na Challenge.

Hynkátor, koji je obožavao navijače tijekom trenerskih timova, kada je bio glavna zvijezda tima, imao je lošu sreću prošle godine.Povrijeđen je tijekom posljednje utrke, prije kvalifikacija, u La Reoleu, u Francuskoj, i od tada nije bio jako dobar.

“Vrlo sam znatiželjan o njemu ako ima dobru tehniku ​​i ako je uspio dobiti puno laufu “, rekao je Miroslav Musil prije utrke. Josep Franc je, kao i prošle godine, imao iste tehničke probleme kao ni zamjena bicikla niti zamjena ključnih komponenti, pa je završio sedmi. Martin Málek bio je odmah iza njega. Svoj teški dan pokupio je dva dana prije slobodne utrke na trkalištu u Altripu, gdje je pobijedio Franc.Tijekom posljednje utrke na njemačkoj utrci, Michael Härtel je pao ispred njega i ispustio motocikl. Cijeli motocikl, nabijeno rame i lijevo bedro su srušeni. Ipak, Martin Málek je dobro prošao u Challenge.

Neposredno prije kvalifikacijskih utrka, na startnoj su listi još uvijek bile važne promjene. Michal Škurla se prebacio na broj jedan jer je Stephan Katt pao u Altrip. Skurla je na kraju eliminiran, završivši 21. mjesto.

Mjesto pred njim je klasificiran od strane Michala Dudeka, koji je služio kao zamjena. Osim toga, sudac je odbio uzeti jednu priliku da zamijeni Gaetana Stellu i Edwarda Kennetta u devetnaestoj vožnji. Oboje su imali vrlo gadan sudar u prvom zavoju, što se Englez Kennet borio s razlomljenom rukom.. Međutim, mnogo je teže pogoditi prije nego što Alex Davies čiji z Marienbad prenosi helikopter na razmatranje Sveučilišne bolnice u Plzen

Češka majstor Josef franak

nadgradnja World Cup kvalifikacija bio jedan utrka prvenstva. Morao je biti smanjena zbog noći prijelaza tri češke predstavnike u Žarnovica, koja je održana na brzinu odmah u nedjelju, drugi krug Češka Extraliga. Franc, Štichauer i Malek bili raspoređeni na terenu direktno u finale.

U utrci za državno prvenstvo održano više kutija. Michal SKURLA testiran uređaj u polufinalu Josip Francuska, koja je imala iste probleme kao na kraju svijeta turnira.Međutim, tehnički tim u Pragu napokon je ispravio izvor pattala, pa je Josef Franc branio naslov u stilu start-cilja.

Glavni organizator, Miroslav Musil, prorokovao je nešto slično prije početka. “Pa, to je Franco morao reći o svjetskom prvenstvu, na sreću, stigao je do izazova.

Hynek Štichauer, u republičkom prvenstvu, požalio je zbog suhog mjesta na startnoj mreži. Nakon što je kaseta porasla, četvrti je otišao. U drugom krugu, Jarno de Vriese je uspio pobijediti, ali Martin Málek ga je raznio.

Jedna od najljepših pjesama vidjela je dvije utrke.Nacionalnih prvenstava i kvalifikacijama utrke Svjetskog prvenstva, od kojih dvanaest napreduje (Nijemci Jörg Teber Bernd Dieber, Češka Hynek Štichauer Englez Andy Appleton, usput, prošlogodišnji pobjednik iste tvrtke u Mariánské Lázně, Fin Henri Ahlbom, Englez Paul Cooper,  Josef Franc, Martina Malek Nizozemac Romano Hummel, njemački Max Dilger Henry Nizozemac Van der Steen, Jesse i Finn Mustonen, prema redoslijedu) ide u utrku Svjetskog Long Track Challenge.

On odlazi do 24. lipnja u Bielefeldu, Njemačka i pet najbolje osigurati svoje mjesto u seriji svjetskom finalu za godinu 2019.