Tour de France ima priliku za pobjedu kod kuće nakon 31 godine povrede

Hinault će također biti propušten na drugi način: zbog njegovih tupih izjava o njegovim nasljednicima. Bilo bi netočno nazivati ​​ga savjesti francuskog biciklizma, ali nikada nije bio pod kakvim iluzijama o njegovoj sposobnosti da se nacionalni duh oslobodi, bez obzira na to kako bi mediji mogli napuhati svoje šanse. Njegova preporuka za njih uvijek je propala do jednog brutalno jednostavnog – njegovi kritičari će reći jednostavnim – zapovijed, napad. Mark Cavendish suočava se s izazovom u Tour de France 2016 | William Fotheringham Ove godine Hinault je došao bliže nego ikad prije priznavajući da bi francuski mogao imati izvanredne šanse za pobjedu, što proizlazi iz činjenice da je od 2011. domaćinstvo u njihovoj utrci na krivulju prema gore.Francuska se sada može pohvaliti s tri vozača s potencijalom na postolju – Thibaut Pinot, Romain Bardet i Warren Barguil – i niz mogućih pobjednika.

“Ništa nije napisano. Moraju se ispratiti vratima “, kaže Hinault, uzvraćajući primjeru posljednjeg pobjednika Francuske, Thomasa Voecklera, 2011. godine.” Krenuo je daleko od završetka i skoro je radio. Ako se Cadel Evans [potencijalni pobjednik] nije kretao kad je Voeckler bio na pozornici na Saint-Flouru, Voeckler bi osvojio Tour.

“U smislu čiste moći nemamo jahača koji dominiraju u planinama ili protiv straže, tako da nema jasne [francuske] šanse za osvajanje Tour, ali ima dosta stvari koje treba ciljati. “

Nedavni napredak u francuskom biciklizmu ne može biti odbijen.Godine 2011. Voeckler je završio četvrtu cjelokupnu cjelokupnu svirku dok Evans nije nosio žuti dres do 18. pozornice; u 2012. godini postojale su planinske pozornice za Pinot i Pierre Rolland. Dvije godine kasnije, Jean-Christophe Péraud i Pinot su došli na drugo i treće ukupno na Vincenza Nibali, ali bez ikakvog izgleda kao moguće pobjednike. Prošle je godine Bardet i Pinot uspjeli pobijediti na planinskim pozornicama, a Barguil je na prvoj turneji završio 14., unatoč slomljenoj kosti na koljenu. Optimizam za kratkoročno i srednjoročno razdoblje je razumljiv. Trio dijeli relativnu mladost: Barguil je 24, Bardet, 25, Pinot, 26. Uz odjeke Hinaulta, svi su pokazali što je francuski pojam, sposobnost prevladavanja prepreka.Barguil se borio za 2015. i vratio se na vrh ove sezone nakon strašne trening nesreće zimi kada se automobil sudario s njim i njegovim Giant-Alpečinovim suigračima. Pinotov ukupni izazov otišao je na zapad prošlogodišnjeg klesarskog stadija, ali se borio za pobjedu na najprestižnijoj planinskoj pozornici na l’Alpe d’Huezu, dok je Bardet pokazao krajnje odlučnost da nešto, bilo što od prošle godine.

Oni su napravili opipljivi napredak ove sezone i jasno udaraju u Tour formu. Pinot je okrenuo vrijeme i proveo na Touru kao francuski prvak. U finalu pre-Tour zagrijavanja, Dauphiné Libéré, osvojio je planinsku pozornicu i Bardet je završio na drugom mjestu Chris Froomeu.Barguil je na ukupnom turniru u Švicarskoj bio na trećem mjestu, a prvi je postolje postavio u glavnu utrku nakon što je pokazao svoj potencijal u 2013. godini s dvije pobjede na planinskoj pozornici na Tour of Spain. Pinot je treći ili četvrti među favoriti za Tour “, rekao je veteran L’Equipe pirotehničar Philippe Bouvet. “To je gotovo nepravda Bardetu, koji je bio dobar u Dauphinéu. Očekivanje je sve oko Pinota, koji ima čvrstu osnovu, zbog napretka koji je napravio protiv sata.

“Očekivao bih da će mnogi francuski vozači završiti visoko.Barguil može lako završiti u prvih deset, a Pierre Rolland cilja na pobjedu na planinskoj pozornici, ali to ga dovodi i do mješavine. “” Očekivanja su visoka, jer je napredak očigledan svima “. nastavlja Bouvet. “Pinot je jači psihički, ali mora napraviti korak od osvajanja ključnih planinskih stadija, sve do osvajanja pobjedničkih utrka. Morate biti realni, ali vjerodostojan. Osvajanjem Tour za nas više nije nemoguće. “Kada sam napisao Hinaultovu biografiju 2014., postalo je očito da nedostajući element posljednjih godina nije bio talent, nego sposobnost najboljih francuskih biciklista da se presele dalje kultnog statusa među ljubiteljima biciklizma i stjecanja šire javne svijesti. Taj proboj može doći u naredna tri tjedna.