Svitavy ima drugu pobjedu iz Děčín, hvala mladom Pursulu za nju

Svitavy slično kao u prvoj utakmici trebao početi bolje utakmicu pet minuta nije dopustila domaćim ili točka i vodio 8: 0th Ali ovaj put, zagovornici srebra su bili u mogućnosti da brzo nadoknaditi i od osmoj minuti bilo je gostima koji su zategnuti.

Utakmica je dominirao obrane, a treća četvrtina bila potezanju konopa u svakom trenutku. Kraja utakmice treba bolje pozicionirati goste, ali 53 sekundi prije kraja Filip Halada sretne trojke izravnati i ubrzo nakon toga otišao kući čak i dovesti do jedne točke.

Ali onda je došao Pavel Slezak se lako košara za Simon Pursl mladi reprezentativni pivot potom spustili loptu i bacanja na kraju odlučio.

„Želim se zahvaliti i čestitati svojim igračima na koje se ovdje oni su pokazali ogromnu karakter i volju.Decin puno bolje branili, pa su pomogli, stoga je također morao odgovarati odbránit koja je naslijedila. Ne bih rekao bolje pobijediti danas, ali sretnija momčad „, rekao je trener Lubomir Svitavy Ružička. „Serija je još uvijek vrlo teško, jer Decin je tim ratnicima i da želite nam se boriti za prvu pobjedu u seriji”, rekao je reprezentativac pomoćnik.

Decin čak pokušao usporediti, ali s dva trojkovými pokušaji nisu uspjeli. Nakon prethodne četiri sezone Warriors kod kuće u četvrtfinalu i polufinalu još jednom nije izgubio sada savladali ni domaće utakmice i oni suočiti rani kraj.

„To je neugodno kad igraju utakmicu u kojoj je dvadeset i pet minutes’re radi i na kraju također ćete izgubiti.Ali mi imamo isti problem na oštricama, završavajući neke situacije. Nedostaje nam sigurnost, maštovitost i svađa “, požalio je trener dekana Pavel Budinsky. “Nismo uspjeli napraviti seriju, moramo kucati i pokušati ponovno obožavatelje u Svitavy. Moramo staviti naše glave gore, jer je serija se igra na četiri pobjede „, rekao je on.

vrh dom bio exreprezentant Pavel Houska sa 16 poena i sedam skokova, strana Svitav natjecao Jiri Jelinek sa 16 poena i pet skokova , Roman Marko osvojio je 13 poena, sedam skokova i šest asistencija. Nymburk je u ponedjeljak osvojio 122 poena, čime je ovaj put spasio, ali je jasno dominirao terenom.Nakon šest minuta vodio je 19 poena, au poluvremenu je imao 30 poena. U drugoj polovici, favorit mogao priuštiti da spasi energiju, a za 19 minuta mladog potomstva Martin Kolar dobio je prostor. Najbolji strijelac bio je Martin Peterk s 22 boda. Eugene Lawrence po drugi put je otišla na triple double, postigla 11 poena, osam skokova i sedam asistencija.