Skjønnhet forlater det brasilianske spillet som glitter gir måte å grit

For fire år siden gikk Brasil også ut av Copa America i en skyting mot Paraguay, men dette var verre, verre. I det minste var det snakk om en ny generasjon som kom igjennom, en følelse av at Neymar og Ganso var ikke helt klare, men at de kanskje snart var. Hvis denne turneringen viste noe, er det at Brasil er helt avhengig av Neymar, og at han er ubehagelig – som noen ville være – med trykket. Brasil 1-1 1-1 Paraguay (Paraguay vinner 4-3 på straffer | Copa América kamprapport Les mer < Det har gått lenge siden ideen om jogo bonito var noe annet enn et tomt markedsføringslogo. Skjønnheten har forlatt det brasilianske spillet. Obsessionen med løp og fysikalitet som først utviklet seg – for sent – som et svar på En første rundeutgang i verdenscupen i 1966 er blitt dogma.Diktaturet som tok makten i Brasil i 1964, pålagde teknokrater i alle samfunnslag: Det var en Bet365 trosart at alt kunne måles og analyseres. Det var derfor en militær PT-instruktør, kaptein Cláudio Coutinho, jobbet sammen med teamet på verdensmesterskapet i 1974 og var treneren i 1978. 80-tallet og Telê Santana brakte en kort reflowering av den gamle veien, en reignisjon av myten, men siden Da har driften til pragmatisme vært ubarmhjertig.

Det er ingen Gersons, Falcãos eller Toninho Cerezos lenger, bare løpere og kampere. De som kanskje en gang har suntret foran forsvaret, er forsiktig å sette rytmen, sendes til flankene for å bli lateraler. Slaget og grus og verft dekket er passordene nå.Det er selvfølgelig Brasilias rett: De er ikke forpliktet til å leve opp til markedsførers romantisering av fortiden, og de vant to verdensmesterskap ved å kombinere en solid kjerne med en håndfull fantasistas.

“De Ikke produsere noe mer, “sa Arsène Wenger i et intervju med Wall Street Journal selv før ydmykelsen av Belo Horizonte. “Selv i midtbanen er de gode – men de er ikke de store brasilianene fra fortiden.” Og de de produserer, pleier å bli whisked away så snart talentene deres kommer opp: 12 av denne truppen har ikke spilt 50 league-spill I Brasil, bare å øke følelsen av frakobling.

Det som har kommet fram nylig, det som har suget noe forestilling om det vakre spillet, er boorishness.Det kan være det som arrangerer VM, og forventningen som brakte seg, forstørret problemet, men lysbildet fra pragmatisme til hensikt har lange røtter. Utnevnelsen av Dunga, trinnet tilbake til en fortid som virker stadig forhistorisk, var i hovedsak en avvisning av behovet for forandring, et tilbaketrekning i konservatismen som hadde skapt problemene i utgangspunktet. Den kjente kan virke casino Bet365 komfortabel, men det smaker også av selvtilfredshet, en uvillighet til å tro at resten av verden kan ha beveget seg uten den.

Det var et ungdomslag i Brasil rundt tusenårsskiftet Hvem ville vente i garderoben til det siste mulige øyeblikket, og la opposisjonen vente i tunnelen, og la ut å skrike og spytte på sine rivaler i et vanligvis vellykket forsøk på å forstyrre dem.Dette var i en ungdomsturnering, med formålet som skal være spillerutvikling. Slike var lyst til seier, at avskyelig oppførsel i det minste var kondonert, kanskje til og med foreslått av trenere.

“Trykket for å vinne vil alltid eksistere i Brasil,” sa Dunga før Copa America. “Landslaget må forbli konkurransedyktig og vinne til enhver pris.” Til enhver pris – det var den ubehagelige kanten til hysterien som omgikk, og til slutt overveldet Brasil i fjor, mest åpenbart manifestert i taktisk forurensning.

P> En del av rettsfølelsen har kanskje gått, men Neymars kjærlighet var sikkert født av en kombinasjon av krav til ham om å trekke dette laget til høydene som det offentlige forventer, og hans frustrasjon at motstanderne hadde oppriktighet å prøve å stoppe ham.Den taktiske fouling har fortsatt inn i denne turneringen. Før kvartfinalen hadde Brasil forpliktet seg til den femte mesteparten av spillet per spill, noe som ikke høres så bra til du vurderer at de har hatt den tredje mest besittelsen. Frispark er vanligvis en konsekvens av ikke å ha ballen; De to sidene som har hatt mer besittelse enn Brasil, Chile og Argentina, har begått de færreste og nest minste feilene per kamp. De beste målene i uken: Thiago Silva, Jesse Lingard, Eder og Lucy Bronze Les mer Senere mot Venezuela hadde Brasil fire midt-rygg på banen, Dani Alves spiller på høyre side og Elias som den avanserte sentrale midtbanespilleren. På et tidspunkt mottok Elias ballen i rommet i senterkretsen, vendte seg, og – med ingen foran ham – lanserte en ball inn i hjørnet for å løpe nedover klokken.Det er kynisk og nesten forsettlig stygg fotball.

Det er ikke engang å vinne fotball lenger. Det tok et glimrende pass fra Neymar i skadetid for å slå Peru. De mistet for Colombia. De wobbled horribly når 2-0 opp mot Venezuela. Da, etter å ha gått i gang etter at Robinho konverterte et Alves-kryss, var de to tretti tusenvis sannsynligvis Brasiliens beste spillere – de Bet365 mobil konstruerte å la en veldig vanlig Paraguay-side komme tilbake i spillet. Robinhos mål var deres eneste berøring i Paraguay straffespark i første omgang.

Det som var mest slående var mangelen på frykt for Paraguay, selv om de bare humpede baller i Brasil-boksen. Ikke lenger beskyttet av carapace av deres rykte, det som gjenstår av Brasil er svakt og stygt. På slutten hørte den i stor grad chilenske publikum på sporet.Det er en lyd som burde leve med Brasil, overturen av deres sammenbrudd. Skjønnheten er gått, auraen er gått, og med dem har respekten for kontinentet gått.