Silazeći u Olomouc, Lafata je postigla pet golova, Slavia je posramila gospodara

U posljednjem krugu odigrana je samo bronca koja će pratiti Ostravu u drugu ligu Ostrava. Mjesta kupova bila su zauzeta, iako ne sasvim.

Nakon što je slavio naslov, Pilsen je pao treći put za redom, na 0: 5 na Slaviji. Druga Sparta je osvojila Jihlavu sa 5: 0, Lafata je uzeo svih pet golova, postajući tako kralj strijelaca. Njegov natjecatelj šuriš nije igrao za Plzeň, barem nije bio u Slavijinom debaklu. Pilsen nakon proslave titule pao je po treći put za redom.

“Ne znam što bih rekao jer sam jako razočaran.To je, naravno, velika mrlja na kraju lige ”, rekao je trener Pilsena Karel Krejčí. Treći je Liberec, koji je branio broncu u izravnom dvoboju u Mladá Boleslavu (2: 2). Tako će povoljnija raspodjela kvalifikacija za Europsku ligu ići u treće kolo, dok će Boleslav sezonu započeti dva tjedna ranije sredinom srpnja u drugom krugu. Ali i Liberec može slijediti.

“Ako mi je netko u ljeto rekao da ćemo završiti treće, ne bih mu vjerovao.”Za mene je to nevjerojatno iskustvo ”, rekao je trener Liberec Jindřich Trpišovský. Međutim, nogometna sezona u Češkoj još nije gotova. A interes za njega bit će ne samo izravni glumci Boleslav s Jablonecom, nego i Slavia. Ako Boleslav pobijedi, Slavija će se prebaciti s petog mjesta na drugo kolo Europske lige. Ako Jablonec pobijedi, on će ići u treće kolo, a Boleslav kao četvrta momčad tabele za drugo kolo.

Boleslav radi od 19. minute, kada je izliječena ploča uhvatila golmana Koubeka. No, nakon što je Breite pucao, gosti su ih poslali u Pulkrab u 74. minuti. Ali nije bilo, u sljedeće dvije minute Vijeće je pucalo iz izravnog udarca.A onda je to bila borba u kojoj više nije padala. “Cilj je bio doći u Europu, bio je to, ali željeli smo završiti treće kad je bila šansa. Sada imamo drugu šansu u kupu i bilo bi lijepo pozdraviti se s sezonom trofeja ”, rekao je trener Boleslava Karel Jarolím.

Olomouc nije pomogao ni šest ciljeva. Olomouc je svoj zadatak savršeno vodio, ismijavao očajni Teplice šest golova, od kojih je četiri već bila stavila na pola, i usmjerila pozornost na Jablonec. Nije imala sudbinu u rukama. Jablonecu je trebala pobijediti Příbram, ali je u dosadnoj utakmici bez šuta još uvijek bila 0: 0.I tako je završeno. “Samo kad stvarnost postane stvarnost, osjećam veliku prazninu”, rekao je trener Olomouc Václav Jílek. Sigma, Sigma. Htjeli su sići Příbram, a ne Olomouc. Kada to nisu učinili, pjevali su igračima i nazivali “sramotu”. Příbram i Olomouc osvojili su isti broj bodova u tablici; oni su nepotrebni, važno je da Příbram ostane u prvoj ligi za sezonu 2016/17.Bila je to iscrpljujuća 11-dnevna avantura s dobrim završetkom i nadam se Příbramovim igračima kao veliku lekciju za sljedeću karijeru, ”rekao je Martin Pulpit, trener Pribrama. Ostrava je pobijedila ligu porazom od Brna, koji je posljednji put vodio Václav Kotal, a Luboš Kozel završio je u Dukli nakon posljednjeg dvoboja sa Slovačkom (0: 1). zamijenit će ga Jaroslav Šilhavý. Zlín je završio drugi dio sezone bez pobjede, pobijedio je na šestom proljetnom izvlačenju protiv Bohemijaca.