Savršene finale finala u Pragu: Dva češka igraju za naslov

Izvorno je očekivala da je negdje drugdje, stotine kilometara daleko. U četvrtak, čak joj se ime u kvalifikacijskom turniru Spider u Madridu, Španjolska

No, tenisač Lucie Hradecka morali promijeniti planove. – i imao dobre razloge za to. WTA turnir u Stromovki, Prag, prošao je u finalu!

Njegova sedma karijera. Još nije uspjela. „Učinit ću sve što je u mojoj moći da mi pauza je to učinio”, rekao je 30-godišnji tenisač uskoro.

Među najvećim teniskim zvijezdama današnjice još nije jedne godine statistika nadmašuje sve svoje protivnike. Nitko u 2015. nije osvojio više utakmica nego ona: petak je pobjeda nad Kateřinom Siniakovom već 30 godina.u sezoni. “Nikad ih nisam imala te godine”, nasmiješila se. “A to je samo početak svibnja. Stoga se nadam da još više nagrada doći. „

Istina, statistika je zabilježila da je 18 pobjeda ostvarila u kvalifikacijama, dakle, često papira protiv slabijih suparnika. Što je veća umor mora turnira apsorbira prilikom prolaska u svojim kasnijim fazama.

Kako je početkom travnja Charleston, igranje polu. I kao u Sparti, gdje je sada čeka za naslov. “Glava radi nevjerojatno. Kad pobijedi, tako oduševljene pauze dolje „, rekao Hradecka.

Također, to joj je suparnica ali danas želi razbiti finale nedaća.Karolína Plíšková je ove godine igrala dva puta ove godine, ali nije uspjela u Dubaiu ili Sydneyu. “Nadam se da će sada izaći”, rekao je 23-godišnji tenisač. Hradecka će biti omiljena, ali je prva na turniru i rangira svijet četrnaest. Njen senzacionalni oblik ove godine svjedoči i činjenica da je već u sezoni 2015. osvojio 27 nagrada u glavnoj konkurenciji – tako da nema tko drugi

„uče iz utakmice. Što više ima, to više shvaća što je prethodna utakmica učinila pogrešno “, rekao je trener Jiří Vaněk. “Ona zna da je njezina glava puno manje ljutita nego kada je puno ljuljala. Objasnio sam joj da protivnik ne može pokazati unutarnju frustraciju. Mora biti ostavljena u njemu. “Poznava Hradecka dobro.Obojica žive u Letňany, prije su bili partneri u I. ČLTK Pragu prije nego što je Plíšková prebačen u Spartu. „Kaja će vjerojatno imati malo prednost domaće polja, zna što je u srcu vrlo dobro”, osumnjičene Hradecka.

dvoboj dva neusklađenost Češek obećava savršeno točka turnira.