Šampion bez ograničenja. Hoće li Đoković oboriti rekord? A kad će ga voljeti?

Uspješna strategija: u finalu Wimbledona u pet stotina i pet sati dugoj pobjedi Roger Federer, miljenik galerija.

u povijesti.

Koja druga pitanja postavlja njegov slavni trijumf? Evo pet najuzbudljivijih tema o Đokoviću i njegovoj budućnosti. p> Odgovor je također u gornjem citatu. Đoković je sjajan tenisač, ali još jači od tijela je glava. “Fizički sam doživio teže duele, ali psihički mi je bio najzahtjevniji u karijeri”, priznao je.U tri vezane pauze napravio je 11 neiznuđenih grešaka – nijedan Srbin! Đoković voli opisivati ​​kako unaprijed vizualizira sve utakmice u svojim mislima: „I uvijek sebe vidim kao pobjednika. Na terenu me čak i u najtežim trenucima sve više podsjeća da sam u finalu jer mogu nešto učiniti – a s druge strane sam i bolji od protivnika.

i umrijet će od njega prisiljavajući ga na pogreške, dok je čvrst kao armirani beton.Zato ga Federer nije pobijedio od turnira prvaka 2015.

Kada će oboriti Federerov rekord?

Roger of God Osvojio je 20 Grand Slamova, Đoković je 16, uključujući i 18x pobjednika Rafaela Nadala. “Ovo dvoje su razlozi zašto sam još uvijek na najvišoj razini”, priznaje Đoković. “Posebno me Roger inspirira da budem tako dobar u toj dobi.”

Federer će u kolovozu biti 38 godina, Đoković je šest godina mlađi.Ako može izdržati formu i ukus, može računati na dva (do tri) trijumfa godišnje, s izuzetkom pariške gline je sada svugdje glavni favorit, uostalom, obrani naslova.

S druge strane, Federer nije dodao novi zarez od prošlogodišnjeg Australian Opena – pod takvom okriljem 2022. izgleda kao pravi datum za promjenu prijestolja.

Zašto sada sjaji na grandslams?

Jer format za tri pobjednička seta odgovara Đokoviću kao malom čovjeku. “Dati ćete vam gotovo ništa besplatno. Morate ga još uvijek gurati da pogriješi, da bude agresivan “, rekao je poraženi Federer.

Dakle, držao se jedinog mogućeg plana, a ionako ga nije bilo dovoljno. Dok se on u posljednje vrijeme spotaknuo (prošle godine u 4.Đoković je godinu dana bio divno konstantan, čak je u Parizu izgubio u polufinalu u pet setova.

Nevjerojatno je jasno da vjeruje u svaku situaciju. Kao svjetski lider, zna da nitko od parova Federer, Nadal ne može doći prije finala, što mu omogućava postupno formiranje.

Koliko dugo se namjerava igrati?

Ovo izgleda kao jedino potencijalno ograničenje za muškarce bez očite granice. Nakon što je Đoković 2016. godine prvi put preuzeo kontrolu nad Roland Garrosom i završio grandiozni karijeru, pogodila ga je kriza identiteta.Proveo je više vremena u društvu samoproglašenog gurua Pepe Imaza, privremeno gubeći pobjedu od pobjednika i patio je od zdravstvenih problema. Ali vratio se, kao što je već slučaj s herojima, ojačan.

“Trenutno ne vidim starost kao ograničavajući faktor”, opisao je u Wimbledonu. Pa što bi ga moglo zaustaviti? „Život kao takav je neophodan. Ja nisam samo tenisač, već i suprug i otac. Stvari moraju biti u ravnoteži. Treba pronaći prave uvjete, pravu podršku.Ne osjećam nikakvu obvezu prema tenisu, nema obveze – igram ga jer volim ovaj sport i najbliži ih podržavam.

Ako se to dogodi sinu moga oca Stefana i kćeri Tari, on može izdržati svoje odlično stanje smireno u “saveznikovo” doba, ili još pet, šest, sedam godina.

njegovi suparnici?

Najteže je. “Roger, Roger” pjeva, burna proslava svakog boda za Federera…U prilog tome bila je jasna igra, iako je Đoković tisuću puta uspješno uvjerio svoja čula da su mu pripadali decibeli dvorane.Ušao je u izvanredno rivalstvo Federera s Nadalom kao “trećeg u zaostatku”.

Navijači ga i dalje pomalo doživljavaju kao nasilnika svojih junaka. “Vjerujem da ću, ako se držim, za nekoliko godina slušati slične napjeve”, rekao je nakon finala.

To vjerojatno zvuči kao: Federer će gotovo sigurno biti u sportskoj mirovini, Nadalovo tijelo je također istrošeno. Tek što je sam ostao među preostalim teniskim smrtnicima, Đoković će vjerojatno dobiti onoliko ljubavi i obožavanja koji dobijaju njegovi najveći rivali.

Još ga može ugrijati, ali još uvijek ih može pobijediti.

Kao i u Wimbledonu.