Rukometaši iz Pilsena došli su nakon jedne pobjede, ali naslov je blizu Karviná

Brzo 3: 0, u prvom poluvremenu skok na razliku od četiri gola, u dramatičnom zaključku u 54. minuti Chmelíkova rana značila je vodstvo 29:28. Ali čak ni rukometaši Pilsena u posljednjem drugom finalu ekstralige u Karvini nisu bili dovoljni. Dominique Banik je igrao Talent čvrsto 32:31 i njegov naslov propušta samo jednu pobjedu.

Tako je u subotu krenuo kući s nizom uvjerljivih pobjeda 30:24. Treći dvoboj igra se u subotu u 11 sati u Pilsenu na Slavenima.

“To je glupa situacija, ali mislim da ne bismo trebali objesiti glave.” Svaka utakmica je drugačija, već je bila u Karvini. Prva i druga utakmica na našoj strani, te noći i dana. Kod kuće sam pobjednik, vjerujem u tim, ”rekao je Michal Tonar, trener Talent Robstav-M. A. T.U uvodnom susretu, nade su mu se nadale na početku drugog poluvremena, s nizom od pet pogodaka zaredom korigiranim do 18:21. Ali Banik, koji je gurnuo protivnika u rivala sa sedam igrača bez golmana, vratio se u tiho vodstvo.

“Bruno i Mlotka dobro igraju u klubovima. Ali u drugoj utakmici uspjeli smo ih dobiti pod pritiskom. Iako su bili u napadu u sedam, napravili su pogreške i mi smo ih kaznili. Većinu vremena smo to radili, nažalost često smo igrali u slabosti, i to nam je donijelo mnogo snage “, rekao je trener Tonara. U 56. minuti, poraz je došao do vlastitog pogotka i preokrenuo rezultat na 30:29.I onda hladnokrvni dvaput gurnuo iz oznake od sedam metara bacanja, ukupno u igri okrenuo osam! Posljednji Stehlík iz istog meta već je pao nakon vremena, dvorana Karviná bila je u euforiji.

“Vjerujem da ćemo učiniti nešto kod kuće. Usporedili smo je u glavi i dodali još jedan korak. Drago mi je što smo izašli u nedjelju, iako smo na kraju dana imali dvije neugodne tehničke pogreške barem za produljenje. Možda smo shvatili kako igrati Karvinu, ”rekao je trener Pilsena.

On vjeruje da će tim pomoći i kućnom okruženju. “Nadam se da će dvorana biti puna. Karvina je to iskoristila, ljudi su je vozili.Ali imamo još bolje navijače i vjerujem da će nas podržati, “rekao je Tonar