Reading je za glavnog trenera imenovao sportskog direktora Marka Bowena

55-godišnjak se pridružio Readingu kao tehnički direktor u ožujku prije nego što je na ljeto preuzeo veću odgovornost. To će biti Bowenova prva stalna uprava nakon čuvara i duge karijere pomoćnika menadžera, pretežno uz njegovog bivšeg suigrača iz Walesa Marka Hughesa, nedavno u Southamptonu prošle godine. Rangeri uzimaju Rossa Wilsona iz Southamptona kao direktora nogometa Pročitajte više

“Mark u svom životopisu ima dva desetljeća trenera, okusio je promaknuće u Premier ligu i proveo većinu svoje trenerske karijere u vrhunskom nogometu”, rekao je izvršni direktor Readinga, Nigel Howe.

“Došao je u kritičnom razdoblju prošle sezone kako bi nam pomogao da zadržimo status prvaka i imao je trenutni utjecaj.Zna ovaj klub, a vlasnik i uprava vjeruju da je vrlo sposoban izvući najbolje iz talentirane skupine igrača prve momčadi i postići rezultate koje svi želimo. ”

Bowen, koji je također radio zajedno s Hughesom u Fulhamu, Queens Park Rangers i Stoke, zamjenjuje Portugalca Joséa Gomesa, koji je smijenjen prošlog tjedna. Čitajući, Bowen, za kojeg se očekuje da će Eddieja Niedzwieckog imenovati za svog pomoćnika, kao siguran par ruku. Njegova prva utakmica bit će kod kuće u Prestonu u subotu.Reading, koji je prošle sezone završio na 20. mjestu, 22. je u prvenstvu nakon što je pobijedio u dva od svojih 11 uvodnih mečeva.

Suparnici Readingova prvenstva Millwall prihvatili su pristup za menadžera Wycombea Garetha Ainswortha, koji je također održao razgovore zbog upražnjenog mjesta u Sunderlandu.

Leyton Orient iz strane dvije lige postavljen je da za svog trenera imenuje menadžera posudbi iz Bournemoutha Carla Fletchera. Očekuje se da će Ross Embleton, koji je preuzeo privremenu optužnicu nakon smrti Justina Edinburgha u lipnju, ostati na mjestu pomoćnika bivšeg veznog igrača. Fletcher, koji je također radio s mlađima od 18 i mlađima od 23 godine u Bournemouthu, prethodno je upravljao Plymouthom Argyleom, ali je smijenjen u siječnju 2013.