Pilsen – Karvina 2: 0, konačno uspjeh kod kuće, Viktoria je pobjeda od titule

Viktoria vodi tablicu za deset bodova ispred drugog Slavija, koji ima dobru nedjeljnu utakmicu sa Slovackom. Pilsenovi igrači mogu tjedan dana postati prvaci u Edenu, stotine milijuna Lige prvaka su bliski.

“Pobjeda na Slaviji bila bi nevjerojatna i svakako vrlo primamljiva za nas”, rekao je trener Vrba. “Mislim da će biti jako teško i Slavia će učiniti sve da konkurencija bude još zanimljivija.Ali bilo bi nam drago da smo imali tri kola prije kraja, “dodao je trener Pilsena.

Trinaesta Karvina nije pobijedila osmi put i ima samo bodovnu prednost pred pretposljednjom Ostravom. Domaći, čije su ozljede nedostajale, Kolar, Limbersky, Krmenčík i Hejda, krenule su s očekivanim pritiskom, ali na početku nisu stigle do opasnog kraja. U osamnaestoj minuti nakon Čermáka, Hořava je uspio blokirati Lingr s otvorenog gola.

Pilsen je nakon pola sata obranio gostujuću odbranu. Nakon što je Čermák pucao, Hubník je došao u mrežu, ali sudac Berka nije prepoznao gol zbog navodne ofenzive. Bakoševa krivulja izbacila je velikog Janečeka s linije gola.

Sa 39 minuta domaći navijači su se mogli radovati.Kopic je prebacio loptu u slobodan igrač Borave i pogodio je lijevu stranu šesnaesterca. U četvrtom dvoboju protiv karvina staviti četvrti gol.

„Mi igrao Plzeň kombinaciji, stvorili puno šansi. Preživjeli smo i izgubili samopožrtvovanje. Nažalost Hořava jednom lijep snimak poslao Viktorka naprijed „, sorry karvninského trener Mucha

Pilsen započela u drugoj polovici veliki napad. – Čermak, međutim, pročistiti vratar Le Giang, pokušava Zeman i Hořava od obećavajućih pozicija koja je tada završila preko gola.

Domaći igrači nastavili su kontrolirati igru, ali su krenuli od početnog tempa. Zastao je kako bi se slagala egzibionističko „boratovských„kupaći kostim, koji smirivali sigurnost igralište.

Karviná u posljednjem tromjesečju sat daha.Prvo, Panák je krenuo, a nakon još jedne opasne akcije nije pogodio loptu, nakon čega je domaći tribun zviždao.

Pilsen je mogao rehabilitirati zamjenu Chorýja u 83. minuti, ali je jednostavno propustio gol na uglu. U prvoj minuti kućnog seta, dodali su još jedan gol kada je Le Giang spustio Hořavu u curenje. Pobjeda je ponovila svoj nastup na međusobnom dvoboju prije liga, gdje je također uspio pobijediti s 2-0 s dva pogotka.

“Ako još uvijek ne možete postići gol osiguranja, nervoza nije bila samo za nas i igrače, gledatelji koji su se bojali da se protivnik može nositi s radnjom ili standardom.Srećom to se nije dogodilo na kraju smo se osigura pobjedu i konačno proljeće užitak domaće navijače „rekao Vrba.

” Mi smo čekali svoju priliku, ali nažalost smo imali barem. Nešto smo imali od postavljenih komada, ali nismo mogli zabiti. Viktorka nas kazni na kraju bijegom. Mi izostaviti prazna, ali vjerujemo da će više utakmica to bolje „, rekao je njegov kolega Mucha.

Plzen Karvina i popeo se u četvrtom Major League Soccer utakmicu, a ako sljedeći krug pobjede u Edenu, postati prvak. Ako Slavia je u nedjelju pobijedio Slovacko, Viktoria će biti dovoljno za tjedan dana ne izgubi.