Pilsen – Jihlava 2: 0, vođa nije oklijevao, već je izgubio ranjenog Juriša

Viktoria, koja je osvojila dvanaestu ligu za redom, ipak je dugo vremena izgubila najboljeg strijelca Michala šuriša, koji je s ozlijeđenim gležnjem bio u bolnici.

Pilsen se pridružio utakmici znajući da Sparta zna Izgubila je od Slovacka, a od samog početka je pobijedila. To je pomoglo ranom cilju. Nakon šest minuta dom se preselio u pauzu koja nije iskoristila, ali je ostala na lopti. Limbersky je pronašao Kovaříka, koji nije uspio ubaciti Jihlavu u ofsaj, a domaći veznjak pogodio je točno udaljeni štap, a Jihlava se hrabro borio za favorita i ubrzo je Kryštůfek mogao odgovoriti, ali samo nakon ravnog vodstva.Inače, imala je više od Pilsena i najbolji lovački puškarnik Ďuriš u velikom šutu bio je u neposrednoj blizini. U 35. minuti, međutim, Jihlava je opet bio blizu izjednačenja kad je Hronek došao u obranu, ali je još uvijek pokušavao poboljšati svoju poziciju za Bazala, ali ispred praznog cilja.

Čak i nakon promjene strana, Pilsen je bio aktivniji, ali nije uspio odbiti Jihlavu od drugog gola jer je većina događaja bila dovoljna da zaustavi goste. A kada je Petrzela došao u dobar položaj, skočio je iz odbojke.

U 65. minuti Plzeň je došao do velikih komplikacija. Gunner Duris je napravio prekršaj s ostrva. Nakon toga, hitna pomoć ga je odvela u bolnicu.Njegov zamjenski igrač Holenda odmah je postigao pogodak, ali gol se nije mogao prepoznati za ofsajd.

Četiri minute kasnije, Holenda je produžila izravan udarac Kovaříku, a Kolar je konačno odlučio glavu. Pucao je u svoj 70. ligaški gol.

Pilsen je mogao povećati kaznu za Kovařík prekršajnu kaznu, ali Kolar nije propao čak ni kada je vratar Hanuš ponovio pokušaj. Ali to nije promijenilo pobjedu doma, Jihlava nije stvorila bolje šanse u drugom poluvremenu. Pilsen nije računao za 572 minute u ligi