Otmice Beth Mead pobijedile su Englesku nakon Moraisova vratarskog urlika

Phil Neville stvorio je dojam da osjeća samo vrućinu Setúbala, a ne i pritisak svog posla kad je rekao da ga “nikad nije brinulo pet utakmica bez pobjede” nakon što je šugavi gol Beth Mead spasio pobjedu za Englesku protiv tvrdoglave portugalske momčadi.

Razdvojena i tupa izvedba gostiju vidjela ih je kako se još jednom bore za stvaranje, ali pogreška vratara Patrícije Morais dopustila je Meadu da navali i poštedi njihova rumenila.Portugal 0-1 England : žensko međunarodno nogometno prijateljstvo – kako se dogodilo Pročitajte više

“Večeras smo dobili malo sreće koju vjerojatno nismo imali u posljednjih pet utakmica”, rekao je Neville. “Trpjeli smo zadnjih pet utakmica.Znamo da nas čeka dug put, znamo da nismo ni blizu gotovog članka, znamo da u sljedeće dvije godine moramo zaista pronaći izazov iznutra, motivaciju. “

< p> Menadžer se složio s procjenom da Engleska uglavnom nije uspjela pokazati da može postići cjelovit nastup tijekom 90 minuta, a na pitanje u kojem trenutku završava proces gradnje, rekao je: “Možda Euro 2021, možda Olimpijske igre.”

“Gradimo za najveće pozornice, Wembley [protiv Njemačke] velika je pozornica sljedeći mjesec i želimo nastupiti.

” Postoje stvari koje interno znamo i koje ” morat ćemo se cerekati i trpjeti kad budemo imali performanse [koji] ne kliknu tijekom 90 minuta, ali iznijeli smo planove za igrače, razgovarali smo s njima i oni znaju kamo idemo na ovom putu. “

S zalaskom sunca iza brda Arrábida koji gledaju na grad rođenja Joséa Mourinha, Portugal nije bilo lako pretući.Prebacujući se u formaciju 4-1-4-1, momčad Francisca Neta ostala je kompaktna i frustrirala gostujuću stranu. Bilo je izuzetno učinkovito. Nevilleov improvizirani vezni red Lucy Bronze, Lucy Staniforth i Keire Walsh, dominirali su posjedom, ali su se borili da pronađu prostor između linija, ostavljajući Beth England sramotno izoliranom na svom prvom startu.

Lavice su izgledale pomalo izgubljeno na krpavom travnjaku Estádio do Bonfim i dok je Portugal ciljao na Alexa Greenwooda, preko Caroline Mendes i Ane Borges, lijevi bek je frustriran nedostatkom pomoći Meada pred sobom.U 10. minuti domaća momčad izgledala je kao da će uhvatiti Englesku na prvom pravom odmoru, Lyonin igrač Jéssica Silva izvijao se iz Greenwooda s desne strane i hranio Mendesa, koji je iznudio Steph Houghton.

Bronca se borila s njom pozicioniranje kada je Engleska bila izvan posjeda, ali je imala nagon i znanje na lopti kako bi ponudila prijetnju. Ubrzo nakon prvog pokušaja Portugala, europski igrač godine odigrao je prodorno nisko dodavanje do Engleske, ali Morais je pročitao potez i stigao do djelića ispred napadača.

Mead je imao problema s otresanjem Matilde Fidalgo od nje rep dok Bronze nije izveo dodavanje iz Staniforth-a koje je igraču Manchester Cityja omogućilo da pobjegne svom markeru.Mead je utrčao u kazneni prostor i pucao preko gola, ali Engleska koja se protezala nije mogla sasvim stići.

Neville je promiješala paket, gurnuvši Bronze natrag u njezin prirodniji desni vez dovođenjem Jordana Nobbsa za Rachel Daly i zamjenjujući Englesku za Jodie Taylor.

“Jordan je spojio vezni red zajedno”, rekao je Neville. “Beth Mead počela je radovati s desne strane, Nikita je to učinila. [Portugal] umoran, što je značilo da su se prostori širili. ”

Mead je napokon u 72 minuti postigao pogodak za proboj. Poklon je to vrataru Moraisu, koji je na blizinu stative ispustio ubačeni centaršut, ostavljajući Meada da tapka iz neposredne blizine.

Pobjeda je, a Nevillea neće biti briga kako je došlo. “U konačnici morate pobjeđivati ​​u nogometnim utakmicama.Nisam glup, moraš pobjeđivati ​​u utakmicama ”, rekao je prije ove ključne bitke. Možda je bio bez mnoštva ključnih igrača, ali ovo je momčad koja bi se mogla nositi i s Njemačkom idućeg mjeseca, pred 77 000 publike na Wembleyju, pred njima je puno veći test.