Ostrava odbojkaši slave uspjeh, Frýdek-Místek razočaran

„Da li polufinale Extraliga imamo samo tri puta u povijesti, tako da je uspjeh”, rekao je menadžer Ostrava Miloš Matula. „Puno nam je pomogao da objavite bitan dio došao u top pet jedinica, tako da smo i odigrali osam kvalitetnih utakmica.”

Do Ostravanky dobila odgovarajuću predsezoni dodatak tim na smečařku Helen Kojdovou, tehničara Kamila Součková i Libero Kamilu Spáčilová. “Djevojke su sjeli i stvorile izvrsni komad”, dodao je Matula. „Prošle sezone smo se kladiti na poljskim vojnicima, ali to nije bilo u redu.”

Ostrava trener Zdenek Pommer je rekao da je hrpa alkemija je kolektivni sport. „Ali to je uvijek škripa, a posebno za žene koje se ne može ići u pub i kaže: Dude, bolje zakucavanje ili dude, moraš proći lopta bolje.Ali momčad je bila izvrsna, uključujući vrhunske menadžere. “Trener želi da tim ostane isti za sljedeću sezonu. “Bilo bi mi drago da nitko nije otišao, a mi ćemo dodati smiješku”, rekao je. Međutim, još niste dobili imena od njega. Ona je tiha. Ali sigurno je da će mladi pušač, Zuzana Ondruskova, otići i studirati u Sjedinjenim Državama. Blokiranje Iva Nachmilner, liječnica, razmišlja hoće li nastaviti igrati na vrhu odbojke.Pommer kaže da je ovogodišnja lokacija odmah ispod medalja pozicije moraju biti motivacija za sljedeću sezonu.

„To pokazuje da smo na pravom putu, ali ove godine to bi moglo ping”, rekao je Zdenek Pommer. „Sljedeće godine želimo biti bolji, ne želimo Pytlíková tim na osmom mjestu.No, jasno je da ćemo čekati mnogo teže sezone i neki igrači čak su se pod većim pritiskom nego ikad prije. „

odbojkaši Sokol Frýdek-Místek završio treći, no klub nije zadovoljan s lokacijom. “Medalja je lijepa, ali morali smo biti u finalu”, rekao je predsjednik Sokola Jiri Zaoral. „U polufinalu smo eliminirani devetnaest djevojaka iz Olympus Praga.”

Zaoral priznao da iduće sezone neće Sokol u lošiji položaj od onoga u ovoj godini. „Ako tim ostaje jedan od stranaca, tako da će smečařka Štrbová”, rekao je on.

Svi igrači završavaju u stranoj ugovor, tako da od Frýdek-Místek vjerojatno ostaviti najviše podrške, koju je slovački reprezentativac, seter Dudová i univerzálka Kubova i bugarski bloker Jordan.I s njima Polky – Blocker Turbak i Libero Kedzia.