Oni koji se brinu: Žrtvujemo naše vrijeme za osvajanje zlata u Pragu

Jutro nakon Pittsburgh Penguins ispao iz prvog kruga Stanley Cup na mobitel zazvonio je Jim Nilla SMS-a. „Želim ići s tobom”, bila je neočekivana poruka za generalni direktor Kanadi. Naravno, Sidney Crosby.

U tom trenutku, bilo je jasno tko će biti u Pragu sljedeći Sborno najveći ruski kandidat za zlato. Vođa olimpijskih pobjednika i dalje ima dovoljno jak skup. „Ovo predstavlja jedan od kanadskog najboljih odabira što je na MS ikad vidio”, napisao je jedan navijač vijest o Crosby je nominaciju za poslužitelja TSN.

Imena predstavnika performansi i kanadskim ovogodišnjih mu istinu. Osim kapetana, ima još sedam prvaka u Sočiju.A pogotovo u napadu je snage: Claude Giroux, Tyler Seguin, Jason Spezza, Jordan Eberle.

Samo su ti četvorici igrači ove godine prikupili 275 kanadskih bodova. I to ne računajući 84bodového Crosby, treći najproduktivniji igrač ove sezone.

„Crosby i Giroux u istom timu. To je kao da sastaviti Batman i Joker „, aludirajući još diskutanta na suparništvo između zvijezda Pittsburgh i Philadelphia.

Ta činjenica svjedoči koliko i znači reprezentacija dres.

Latvijski prijetnju

Možda u Beču 2005. godine, kada je NHL zaustavljen zbog štrajka, kanadski izbor čak i kosa gušća , Uglavnom u postolju s Martin Brodeurom i obrambenim.Posljednji naslov slavio je Maple prije osam godina u Moskvi, gdje je Rick Nash ponovo zasjao.

Ovogodišnja momčad slično je užasnuta protivnicima. “Na papiru, momčad očekuje velika očekivanja”, priznaje trener Tod McLellan. “Ali sama zastava nalaže da moramo ići visoko. To se od nas očekuje. Mi smo Kanada. ”

Prva prepreka na planiranom putovanju u zlato bit će prvi dan latvijskog prvenstva. Outsider bez jednog igrača iz NHL-a, koji nikoga ne ubije. Prošle godine na olimpijskom turniru, Kanada je uplašila četvrtfinale, izgubivši 1: 2 nakon teške borbe i gol u 54 minute.

“Ponovno ćemo to proći. Bit će to kako se bavimo time koliko smo strpljivi.A to je upravo gdje su naši igrači koji su igrali u Sočiju, može puno pomoći „, generalni direktor kombinat vjeruje u urnebesnoj početka turnira. Ne trebate ni učiniti vaš tim.

Prvo, Kanađani muče četvrtfinalu protiv Latvijaca dobro sjećam, i obje izgledaju dobro koncentrirati na svoj cilj. Jedan od čelnika Jasona Spezza jasno je rekao: “Ovdje smo samo zbog jednog razloga, to je pobjeda i zlato. Zato žrtvujemo naše vrijeme i dođemo ovdje u Prag. “Tako su Kanadci izražavali svake godine. Ali ovo može biti više vrijedno ove godine nego prije.