Kreuziger er ren! Ikke bryter regler om doping kommisjon fortalte Tsjekkia

Syklisten Roman Kreuziger, ifølge dommen i voldgifts kommisjonen av Tsjekkias olympiske komité antidopingregelbrudd begått. rider Saxo-Tinkoff låven har siden august 2 ved det internasjonale sykkelforbundet (UCI) suspen drift på grunn av uregelmessigheter i det biologiske passet av årene 2011 og 2012. Avgjørelsen av den tsjekkiske kommisjon UCI kan appell.

Kreuziger innrømmet at han var lettet. I det minste midlertidig. “Jeg vil understreke at jeg ikke er en juksemaker, og jeg aldri gjorde noe. Jeg er ikke ute looper, unnskyldninger eller alibi, fordi jeg ikke. Det er selvfølgelig svært gledelig konklusjon provisjon.Det er en situasjon der ingen utøveren ønsker å finne seg selv, ” Kreuziger sa på en pressekonferanse.

” Jeg kunne ikke ha mer enn hundre dager til å utøve sitt yrke, som er racing. Nå kan jeg gå tilbake, “Kreuziger mener, men vet som ennå ikke er helt vant.” Hvis den andre parten klager ville falle under avgjørelsen av CAS i Lausanne, men i mellomtiden vil jeg være i stand til å rase. De kan klage, men de bør ikke gi noen ny mening.Jeg vil gjerne ha dette marerittet bak ham, “sa Kreuziger.

UCI ønsker ikke dommen i voldgiftspanelet ikke lenger kommentere. ” UCI tar til etterretning vedtaket av rytteren gratis og vil vurdere muligheten for å anke beslutning, som er en del av anti-doping regler i UCI. på dette stadiet, hvor muligheten for anke er åpen, vi hele greia heller ikke kommentere, “sa sykkelforbundet i en pressemelding.

svingninger i verdien av biologisk pass heve mistanke om uautorisert bruk av støtteressurser. Så langt har imidlertid ikke straffet noen syklist som oversteg grensene satt av UCI.Kreuziger sto hans forsvar nå at resultatene av hans blodprøver av disse grensene vil aldri skilt.

“Kommisjonen tok hensyn til det faktum at verdien av idrett biologisk pass ikke har overskredet det. Basal (ekstrem) verdier, tar hensyn til ekspert rapporter fra det internasjonale sykkelforbundet, og av idrettsutøvere, som ringte.unormalt å forklare, “sa renseanlegget på sin hjemmeside.

Anken har UCI måned

Kreuziger ekstra kamper ca ti år med skjoldbrusk problemer.” Dette er ikke den grunnleggende årsaken, men en av komponentene som vi dokumentert, “forklarte Kreuziger. ” vi tror at et ekspertpanel UCI ikke tar hensyn til dette faktum, og ikke forholde seg til disse vitenskapelige arbeider som det påpekt, “ sa cyklistův advokat jan Šťovíček .

Selv om avvikene er knyttet til årene 2011 og 2012, hele saken dukket bare i år, kort tid før Tour de France, Kreuziger som av forsiktighetshensyn etter samråd med hans team Tinkoff-Saxo savnet.Alene utøveren av noe doping lovbrudd fra begynnelsen benektet.

tjueåtte rytteren, som i fjor nådde Tour generelle femteplass historisk beste tsjekkiske resultat UCI har offisielt sluttet sine aktiviteter fra 2. august. Court of Arbitration for Sport i Lausanne i summarisk saksbehandling 20. august Kreuzigerovo forkastet anken i september, deretter begynte å håndtere skandalen voldgiftspanelet renseanlegg.

UCI har nå en måned å anke. “Klage dette funnet kan sendes til CAS i Lausanne idrettsutøver, tsjekkisk sykkelforbundet, UCI, den tsjekkiske antidopingkomiteen og World Anti-Doping Agency (WADA),” skriver nettstedet kloakkrenseanlegg.