Kornfeil je došao u Mugello dok nije napunio dvadeset i tri godine i nije po prvi put u sezoni

Na KTM stroju Kornfeil se pomaknuo naprijed i pogodio petnaest točaka nakon početka. Dugo je trčao u grupi od dvadeset članova kao vodeći trio, ali se postupno spuštao na rep i završio u trećoj deseti. Njegov najgori rezultat do sada je 14. mjesto u Argentini.

“To je prava sramota. Vikend je počeo tako dobro s besplatnom praksom. No, to je bilo spust od pogrešnog kvalifikacija, a utrka je samo podcrtana, “rekao je Kornefil, koji je bio najgori u tri treninga. Tada sam se počeo boriti sa sobom i pao je na prvih dvadeset. Nakon sudara s Jurčenkom izgubili smo kontakt s grupom ispred nas i to je bila prilika za bodove koji su definitivno nestali.To je veliko razočaranje ”, dodao je 21-godišnji rođak Kyjov, a pobjedu su odlučili tri natjecatelja koji su bili sami na čelu Grand Prixa. Za treću godinu trijumfa, Španjolac Jorge Martín došao je pred Talijane Marc Bezzecchi i Fabio di Giannantoni. Prva i treća divizija bile su samo 43.000 sekundi u utakmici.

U redovitom Svjetskom kupu, Kornfeilov suigrač Bezzecchi vodi tri boda ispred Martina i osam prije Di Giannantonio. Češki jahač je bio uznemiren sa devetog mjesta u jedanaest.

MotoGP utrci također su dominirali Ducati vozači zahvaljujući maksimalnim brzinama svojih strojeva. Španjolac je osvojio Jorge Lorenzo i osvojio svoju prvu pobjedu nakon što je prešao na ovaj talijanski brand nakon sezone 2016. godine.Drugi je bio talijanski Andrea Dovizioso, šest sekundi dalje, koji je branio rezultat protiv sunarodnjaka Valentina Rossija yamazea. Najomiljeniji domaći navijači nakon osvajanja kvalifikacija su došli na treće mjesto u 3. sezoni.

Nema bodova svjetski prvak Marc Márquez iz Španjolske. Pobjednik tri Grand Prixa ove godine pao je u desetom krugu, i iako se vratio na utrku, zauzeo je šesnaesto mjesto. Zadržao je vodstvo na Svjetskom prvenstvu, ispred drugog Rossija s 23 boda, Abraham je bio jedan od tri vozača koji nisu završili prvi krug. MS ocjena još uvijek ima samo jedan bod od otvaranja Qatar Grand Prixa