Hokejski bizoni su zdravi, žele biti pravo društvo u gradu

Ljeto gubi dah, a ovo je uobičajeno vrijeme kada ga ljubitelji hokeja uzimaju iz pluća. Početkom rujna redovito započinje nova sezona i Přerov i Prostějov, gradovi koji su obećali crnom paku, kreću u borbu u prvoj ligi. Na početku se suočavaju jedni s drugima u oštrom Haná derbiju koji će započeti danas u 18 sati u Přerovima. „Ali također želimo povećati promet kluba kako bismo mogli dovesti kvalitetne igrače. Za nas je to peta sezona u prvoj ligi, klub je zdrav, nemamo dugovanja prema igračima ili kompanijama, što je za nas ključno.Želimo biti prava tvrtka u gradu, činiti dobrotvorne svrhe i nastaviti suradnju sa gradom koji nas poštuje kao sport broj jedan.

Přerov je uvijek izlazio u doigravanje, ali nikad Četvrtfinale. Prošle je godine ispao u pet mečeva s Kladnom, a pratili su ga Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec do Extralige. “Serija s Kladnom rasprodala je stadion i bilo je to u hokeju. Sveukupno peto mjesto za nas je bilo sjajan uspjeh “, podsjetio je sportski menadžer Pavel Hanák. Prvih osam igrat će za bolju poziciju prije doigravanja, dno za dva mjesta u pretkolu.Štoviše, nitko ne napušta konkurenciju. “Novi sustav igre znači da će tridesetak krugova odlučivati ​​cijelu sezonu, ali trebalo bi biti obrnuto. Zbog toga mlađi dječaci vjerojatno nemaju toliko prostora kao što smo prvotno zamislili “, otkrio je trener Vladimír Kočara. Tijekom ljeta, kadar mu se drastično promijenio.

„Najvažnije je odlazak Lukaša Klimeša, kojeg su menadžeri proglasili najboljim golmanom Lige šansi. Preuzeo ga je Komet, što mu želimo i nadamo se da će što više doći do cilja. Imamo je priliku iskoristiti za alternativne startove.Umjesto toga, prišao nam je Michal Petrásek, na kojeg se oslanjamo kao na jasnog voditelja i nadamo se nastupiti kao u Litvínovu “, primijetio je Hanák. “class =” tit “> Přerov ima 11 potomaka u timu

Petrásek će imati pomlađenu obranu ispred svog 33-godišnjeg Jiri Krisl. Kostur iz prošle sezone ostao je u napadu i Zubri žele i dalje imati koristi od suradnje s vanrednim ligama Kometa i Zlína. “Unatoč promjenama koje su se dogodile, imamo sjajnu grupu. Čitava priprema je bila sjajna, okupili smo se i kao ekipa radujemo se prvenstvu.Nadam se da ćemo ispuniti naše sportske ciljeve, “rekao je kapetan reprezentacije Tomáš Sekora, koji karijeru nastavlja u svom rodnom gradu nakon četrdesetih godina.

” Imamo jedanaest uzgajivača Přerova, što je izvrstan broj u Ligi šansi, „Podsjeća sportski menadžer Hanak. “Želimo to zadržati. Naravno, mladi ljudi moraju imati šanse za borbu.”Kako bi bilo drugačije ove sezone, u kabini je bio pristojan nacrt kad je otišlo devet igrača, uključujući dugogodišnjeg kapetana Matouša Venkrbeca, a stiglo je petnaestak pojačanja.

“Posebno dobar početak”, kaže Jiří Vykoukal, sportski direktor Jestřáb-a u Prostějovu. “Pred nama su teške utakmice. Neću reći da je to zbog timova koji bi trebali igrati gore. Početci sezone su svakome teški, tako da moramo biti 100% pripremljeni, kohezivni i odlučni u tome da idemo na pobjedu “, rekao je na klupskom web mjestu.