Fran Halsall rado zaroniti u na način da se olimpijski otkup u Rio igre

Sada, kao što je priprema za ovotjednih 2015 svjetsko prvenstvo u Kazan, Rusija, gdje će biti sudjeluje u 50m leptir i 50 m slobodno, kao i dva mješovitoj releji, ona kaže: „U Londonu sam stvarno osjećao tako razočaran sam sa sobom. Svi ostali, zasluženo, osjećao jako sretan i želio slaviti. Htio sam sjesti na svoje i biti prgav neko vrijeme.

„Dakle, nisam išao na paradu ili vrtne zabave. Nisam mislio da sam zaslužio biti tamo. Svi su bili tako sretni i to je bio takav velik vrijeme. Ali sam se osjećao malo je killjoy i nisam stvarno želite da se oko.”

Bilo je suza, baš kao što je bio kad ju je majka odveo u vrtić i upoznala je s plivanjem.Ona ga tada mrzili – četiri godine kasnije ona moli s roditeljima da joj se na pool.Fran Halsall: „Ja nikada ne može preboljeti razočaranje London 2012” Opširnije

Od Londona došlo je do otkupljenje. Prošle godine bilo je dvije zlatne medalje na oba Igrama Commonwealtha u Glasgowu i Europskom prvenstvu u Berlinu, nakon troje ranije zlata u britanskim prvenstvu u travnju, a bilo je i slijed osobnih najbolje vrijeme. Ona je brži i jači nego što je ikada bio.Ali, to je olimpijski plamen koji gori u njoj. „Ja sam već razmišljao o Olimpijskim igrama u Rio iduće godine”, kaže ona. „Prošle godine je bila tako dobra godina, a na Igrama Commonwealtha i ja imao No1 svjetski poredak, pa sam došao u ovaj sezonu osjećaj stvarno dobar. Facebook Twitter Pinterest Fran Halsall na putu do zlata u ženskoj 50m SLOBODNO finalu na 2014 Igre Commonwealtha, uz igre rekordnom vremenu od 23.96 sekundi. Fotografija: Stefan Wermuth / Reuters

„Ja sam obličje naprijed to viđenje kako to ide u Rusiju, ali idem bez očekivanja što želim postići i kako ću plivati. Budući da sam imao ozljedu neuspjeh u prosincu što me oborilo s nogu.

„Idem vidjeti što se događa.Ako sam dobiti na postolju to je super, a sljedeće godine ću biti u potrazi za Olimpijadu. Ovaj tjedan će biti dobar marker.”

25-godišnjak iz Southport opisuje Olimpijske igre kao‘vrhunac mog sporta’. Sjeća OI 2000. u Sydneyu, kada je imala samo 10 godina. „Čak i tada sam sanjao o osvajanju olimpijske zlatne medalje”, kaže ona. Kada je objavljeno da su 2012. Igre će se održati u Londonu, rekla je njezina majka: „Ja ću biti 22 onda, idealno doba. To je sudbina, mama. Imao si me u pravo vrijeme.”

Samuel Beckett je jednom rekao da je‘biti umjetnik je na propast, kao nitko drugi usudio uspjeti’, ali nedvojbeno, sportaš i sportašica usudi na isti način.Halsall stavlja ogroman pritisak na sebe.

Već je postigla mnogo prije Londonu 2012. godine, osvojivši srebrno odličje na 2006 Igre Commonwealtha, u 4×100 m slobodno i mješovito releja. Na njenim prvim Olimpijskim igrama u 2008. godini, pun straha vidjevši sportaše kao što su Pelé i Rafael Nadal, ona je dosegla finale 100m slobodno. U 2010. godini, kada je imenovan Sunday Times mlada sportašica godine osvojila pet medalja, uključujući i dva zlata, na Europskom prvenstvu. A tu je bio zlatni, tri Silvers i brončani na Igrama Commonwealtha u Delhiju.

Halsall otišao u London s realnim nadi da će zlato na 50m i 100m slobodno, u kojoj je bio rangiran NO2 i br.4 u svijetu.Ona je također natjecao u tri događaja. „Moj trener James Gibson, očekivalo se da to jako dobro na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni, a to nije posao za njega. Dakle, on je bio u stanju razumjeti moj osjećaj razočaranja osam godina kasnije „, rekla says.Fran Halsall nada glomaznost daje joj prednost u svjetskom prvenstvu Opširnije

„Trebalo mi je neko vrijeme da se preko razočaranja olimpijade u Londonu. S vremenom sam uspio oduzeti emociju njega i vidjeti ga u više logičan način. Ja sam bio u mogućnosti da ga racionalizirati i reći: „U redu, to je ono što se dogodilo, to je razlog zašto se to dogodilo i to je ono što moram učiniti.” Prošlo je iskustvo učenja.Pretpostavljam da bi volio da se dogodilo nekoliko godina prije Olimpijade. Umjesto toga se dogodilo u krivo vrijeme.

„Ali, ako želim da sam mogao ići na Tokiju 2020. godine, kad ću ipak biti samo 30. Dakle, bio sam sretan, nakon Londona, da zna da mogao sam još jedan prasak na njega, možda dva, i da možda bi bilo pametnije s njom „

Mark Spitz, koji je osvojio sedam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u 1972 Münchenu, jednom primijetio:„. Plivanje je jedini sport u kojem prije sportaš natječe on stoji na postolju, uvodi se i zapljeskali. A on nije ni učinio ništa još.”Ali nitko neće zamjeriti Halsall njezin uvod. Ona je već učinjeno puno.