Engleska ispustila Raheema Sterlinga za kvalifikacije za Euro zbog sukoba s Joeom Gomezom

Emocije su i dalje bile na vrhuncu u ponedjeljak popodne nakon Liverpoolove pobjede od 3: 1 nad Manchester Cityjem 24 sata ranije, a rivalstvo za naslov prenijelo se u tabor Engleske.City Sterling i Liverpool Gomez sudjelovali su u žestokom okršaju pred kraj utakmice na Anfieldu, a oba su igrača morala ponovno biti odvojena nakon prijave za međunarodnu dužnost.

Sastav Garetha Southgatea sazvan u bazi Burton i par se navodno okupio u fizičkom obračunu – ovaj put u menzi igrača. Gareth Southgate poručuje igračima Engleske da se poboljšaju kako bi osvojili trofeje Pročitajte više

Incident, koji je započeo nekim odabranim riječima, završio je par je trebalo razdvojiti i odmah natjerati engleskog menadžera na neželjenu odluku.

“I Joe i ja smo imali riječi, smislili stvari i krenuli dalje.Bavimo se sportom u kojem su emocije previsoke i dovoljno sam čovjek da priznam kada su me emocije pobijedile “, rekao je Sterling na svom Instagram računu.

“…Zbog toga se bavimo ovim sportom zbog svoje ljubavi prema njemu – ja i @ joegomez5 smo dobri, oboje razumijemo da je to bila 5-10 sekunda…gotovo je, idemo naprijed i ne činimo ovo većim nego što jest.Usredotočimo se na našu igru ​​u četvrtak. ”

Sterling se navodno ispričao za svoje postupke, ali to nije bilo dovoljno za Southgatea koji je presudio napadaču iz kvalifikacija na Wembleyu. “Donijeli smo odluku da ne razmatramo Raheema za utakmicu protiv Crne Gore u četvrtak”, rekao je menadžer. “Jedan od velikih izazova i snaga za nas je taj što smo uspjeli odvojiti klupsko rivalstvo od reprezentacije.

” Nažalost, emocije od nedjeljne utakmice još su uvijek bile sirove. Moj je osjećaj da je prava stvar za momčad akcija koju smo poduzeli.Sad kad je odluka donesena uz dogovor cijele momčadi, važno je da pružimo podršku igračima i usredotočimo se na četvrtak navečer. ”

Incident je FA-u donio neugodne naslove dok želi naplatiti račun. utakmica protiv Crne Gore kao proslava 1.000 utakmica Engleske.

Izjava je glasila: “FA može potvrditi da Raheem Sterling neće biti razmatran za kvalifikacije za Euro 2020 protiv Crne Gore u četvrtak kao rezultat privatnog poremećaja timskog prostora danas u parku St George’s.Ostat će u momčadi. ”The Fiver: prijavite se i dobijte našu dnevnu e-poštu s nogometom.

Incident također zadaje glavobolju Southgateu na terenu jer je Sterling bio u izuzetnoj formi za Englesku, postigavši ​​osam golova i pružanje pet asistencija tijekom kvalifikacija za Euro 2020. do danas.

Gomez, koji je u nedjelju predstavljen kao zamjena u 87. minuti na Anfieldu, osvojio je posljednju od svojih sedam kapica Engleske u igri za treće mjesto Lige nacija -odlazak protiv Švicarske u lipnju.