Emily Gielnik drugi put u tjedan dana otpušta Matildas pored Čilea

Pogodak Emily Gielnik u prvom poluvremenu dokazao je razliku jer je Australija osigurala svoju drugu pobjedu nad Čileom u četiri dana, premda još jednim neuvjerljivim prikazom protiv 37-og Južnoamerikanaca u Adelaideu.Matildas rješava glavne probleme Svjetskog kupa u dvostrukim pobjedama protiv Čile | Richard Parkin Pročitajte više

Sam Kerr, čija se neposredna klupska budućnost očekuje uskoro, postavljen je na jedini cilj igre u 23 minute za Gielnika, koji je uredno završio iz oštrog kuta. </P >

Ali Kerr je propustila dobru priliku da se upiše u zapisnik prije odmora, kada je kapetan Matildas ugledao njezin udarni udarac koji je sama izborila, spasivši čileanski vratar Natalia Campos.Kerr, koja je vezana za Europu, zamalo se nije okajala za taj promašaj kada je ubrzo nakon ponovnog pokretanja udarila u šipku, ali Matildasovi pokušaji nisu mogli dodati Gielnikovu štrajku.

Na svoj kazneni propust Kerr je rekla: Morate se pokupiti i ne možete se zadržavati na stvarima. Očito je da je u prvom kampu straga nekoliko mreža. Ali sretni smo zbog dvije pobjede i čistog gola večeras. ”

10.342 posjetitelja na stadionu Hindmarsh najveće je gledanje ženske nogometne internacionale u Adelaideu.Prethodni standard Adelaide bio je 5.168 za utakmicu 2006. protiv Kine – posljednji put kada su Matildas igrali u glavnom gradu Južne Australije.

Većina je došla svjedočiti gotovo nenadmašnoj Kerr, koja je bila dinamična unatoč svojim promašajima kao Australija pomeo seriju od dvije utakmice protiv Čileanaca. Matildas je pobijedio Čile rezultatom 1: 0 u međunarodnom nogometnom prijateljskom susretu – kao što se dogodilo. Pročitajte više

Trener Ante Miličić napravio je četiri promjene u svojoj početnoj postavi od dvoboja od prošle subote 1 pobjeda u Sydneyu pred gužvom od 20,029 – australski rekord za žensku internacionalku.

Maženje je imalo slab utjecaj na tečnost Matilda, koji su u prvom poluvremenu dominirali isprekidanim Gielnikovim štrajkom.Igrani u svemir pronicljivim dodavanjem Kerra, Gielnikov prvi udarac nekako je izmakao Camposu na bližoj vratnici.

Ellie Carpenter i Tameka Yallop nisu uspjele pretvoriti daljnje šanse sve dok Kerr nije zauzeo središnje mjesto na poluvremenu vrijeme.Nakon trka zaštitnog znaka prema naprijed, Kerr je obranio udarac i lopta se odbila do ruba područja gdje je Campos, bilježeći posjed, srušio Australca kako bi donio penal.

Ali Kerrov udarac iz mjesto, nisko s lijeve strane, dobro je pokrio čuvar, ostavljajući domaćine 1-0 na odmoru, unatoč tome što su se nasladili na dvije trećine posjeda. Kako se Matildine naplate plaćaju prema ostatku? | Megan Maurice Pročitajte više

Australija je nastavila s dominacijom u drugom poluvremenu, zabilježivši još jedan pristalni poziv Kerr – u 48. minuti njezino se sklupčano desno podnožje udarilo u prečku.No, unatoč svojoj općoj dominaciji, svjetski osmi Australci zamalo su platili rasipnost pred golom.

Iz mrtve lopte u 58. minuti, Čileanka Daniela Zamora imala je samo čuvara Lidiju Williams do pretukao, ali je štrajk blokirao skrbnik Matildasa. I 77 minuta kasnije, Williams je imao još jedan nervozan trenutak kada je špekulativni šut od 25 metara Čileanke Carle Guerrero odbio od Kerra i zaokrenuo prema golu, pogodivši vrh grede.