Dvoslojni prijedlog za kriket test je nesavršen ali nužan korak naprijed

Ponovno testirati kriket, a razgovor gotovo jednako stara sama igra: država u kojoj se nalazi, što je pogrešno i kako to popraviti. Samo dva desetljeća nakon prvog testa, novine su već objavljivale čelnike o zdravlju sporta i pisama koje preporučuju lijekove.1890-ih godina čini se da je vruća tema bila ono što je The Times opisivao kao “prevalencija udaranja” što je izazvalo previše privlačnosti koje su zauzvrat stavljale gledatelje iz igre. “U svojim sadašnjim uvjetima”, rekao je Wisden 1900. godine, kriket “u najdubljoj opasnosti od degeneracije od najfinijih ljetnih igara u izložbu tuposti i umora.” Mooted rješenja uključuju ukidanje granica, dovodeći četvrti kljun, i sužavanje šišmiša. U Timesu jedan dopisnik predložio je da se uklone sve crte, a tim koji je osvojio najveći broj bodova po wicketu bio je pobjednik. Trideset godina poslije, “glup kriket” ponovno je bio velika žalba.U dnevnom Telegraphu, prijedlog da se “doda dodatni iznos za svaku dobivenu lopticu, a jedan se oduzima za svaku lopticu koja nije odbačena”. Wisden se htio složiti s zakonom o lbw, donijeti veće panjeve i zabraniti muškarcima da koriste tekuće gnojivo. Desetljeće kasnije Telegraph je bio ponovno. Prvo, utakmice bi trebale započeti nedjeljom; drugo, “prosječne prosječne brzine bodovanja trebaju biti objavljene”; i treći, kriket bi trebao razmišljati o uvođenju promocije i relegation.Decision vrijeme za kriket kao ICC napraviti planove za budućnost igre Pročitajte više

Tako ide, i dalje, kroz 1960 – ograničiti ih na jedna je kugla na koju je preporučio izmjene Jim Swanton; dovesti ograničenje od 65 godina na izmjene, tvrdio je Ossie Wheatley; kap Ken Barrington, tražio je Idu Jamieson – i dalje.Argumenti su možda imali drugačiju tvar, ali uvijek sličan tenor: igra je u opasnosti, nešto mora biti učinjeno. Točka je, ponekad se osjeća kao dio žalbe Test kriket leži u mrmljanje da nije ono što je nekad bio, da su naše rasprave o tome kako da se poboljša su jednako dio prateći sport kao i naše spekulacije o tome što kapetan bi trebao učiniti na bacanje ili da li penjač treba kratku nogu. Kao što je Woody Allen rekao, “Ja sam uvijek siguran da sam sišao s nečim što prijeti životom”. Allen je odbacio ideju da je hipohondrič, inzistirajući da je, umjesto toga, bio alarmantan. “Postoji temeljna razlika. Ne osjećam zamišljene maladije – moje bolesti su stvarne.Ono što razlikuje moju histernu je da se pojavljivanjem najblažeg simptoma, recimo izbliješenim usnama, odmah skoknuti na zaključak da ispucane usnice ukazuju na tumor na mozgu. “I kao što je Jarrod Kimber napisao u svom testnom kriket: neovlaštena biografija, test kriket može izgledati kao “Woody Allen sporta, trajno na kauču, analizirajući se”. Nakon što se traže druga, treća i četvrta mišljenja, sada se čini da je konsenzus ozbiljno pogrešan , da je vrijeme za test kriket da podvrgne glavnoj operaciji pomladiti zastave gledanje figure, i, jednako važno, uvjeriti najbolje igrače s kojima je vrijedno izdržati. Sve će to biti na raspravi u Edinburghu ovog tjedna, kada se delegati okupljaju na godišnjoj konferenciji ICC-a.Riječ je iscurila od onoga što je u konačnici, a one su možda najdramatičnije promjene u igri otkad je Kerry Packer pokrenula kriket Svjetske serije. ICC planira podijeliti test kriket u dvije odjeljke, eventualno s prvenstvenom utakmicom svake dvije godine, a svakako uz promociju i poništavanje. Kažu da će vidjeti 12 momčadi u sedam-pet split, s gornji sloj je veći od dva. Tijekom dvogodišnjeg ciklusa, svaka bi strana trebala igrati druge u svom odjeljku doma ili daleko, u seriji koja traje najmanje tri testa svaki. Dobitnik druge divizije bilo bi automatski promaknut ili će se igrati u igri protiv najboljeg tima iz vrha divizije. Isto tako, dno tima u odjeljku dva morat će igrati protiv vrhunskog tima na sljedećoj razini dolje, Intercontinental Cup.U vrhu divizije, to bi značilo da svaki tim ima 18 obveznih testova svake dvije godine, ostavljajući mjesta za dodatne bilateralne serije. Pa se pepovi mogli održati čak i ako su dvije ekipe u različitim podjelama.

To je nesavršeno. Šest do šest splita imat će više smisla od sedam do pet, ali to je neophodni pogodak da nagovori vrhunske ekipe da glasaju za promjene. A ako su Australija i Engleska u odvojenim odjelima, bit će čudno gledati seriju pehara u kojoj se pobjeda ne računa u ljestvici, pogotovo ako osvaja pobjednik. S druge strane, ako se timovi nalaze u istoj podjeli, činjenica da će serija biti više od pet testova, a ne tri, stvarala bi bore u sustavu bodovanja. Zatim postoji očigledan rizik da će se momčadi u drugoj diviziji trpjeti.Potpredsjednik Odbora za kriket u Bangladešu već je rekao Cricinfo: “Ne podržavamo ovaj sustav. Vjerujemo da ćemo se igrati protiv konkurentskih strana, to bolje ćemo dobiti. “

Pa, Bangladeš već pati. Sada su igrali 93 testova i osvojili točno sedam. Petorica su bila protiv Zimbabve, a druga protiv Zapadne Indije – drugi će testni tim vjerojatno započeti u drugoj dionici. Toliko za status quo, a koristi Bangladeš žeti od igranja vrhunskih timova. Promaknuće i ispadanje trebalo bi im dati i timovima druge divizije poticaj za poboljšanje.Nadam se da će to učiniti za Englesku kada, a ja kažem to kao dugotrajni navijač, oni su neizbježno izgubljeni neko vrijeme u 2020. godini. Mislim da su rizici vrijedni i da je neugodno odredbe su nužni uvjeti. Dovođenje u odjeljke nametnulo bi kaotični bilateralni raspored, dodala značenje jednostranim serijama i mrtvim gumenim testovima, potaknula igrače i obožavatelje i otvorila igru ​​do novih naroda.

Postoje još je jedan način da pogledate hipokondrijski test kriket. Sve to alarmiranje može biti ono što je omogućilo igri preživjeti toliko dugo. Test kriket sposobnost prilagodbe je jedan od njegovih velikih prednosti.Razmislite koliko je već pomaknuto; da je nekoć igrala samo dva tima, da su igre igrane tijekom tri, četiri, pet ili šest dana, čak i bezvremenski, u preostalim duljinama koje su bile duga četiri, šest i osam kuglica, a kugla su muškarci koji isporučuju loptu ispod ruke, okrugle ruke i preko ruke, na parcelama izloženim i prekrivenima. Sada će doći još jedna radikalna promjena. I o vremenu. • Ovo je ekstrakt koji se preuzima iz e-pošte Spin, Guardianove tjedne kriket. Da biste se pretplatili samo posjetite ovu stranicu, pronađite “Spin” i slijedite upute.