Dvorište ima novi posao: za Vary će se tražiti pojačanja, čak i uzgojena

Jaromír Kverka dugo nije ostao bez posla u Karlovy Varyu.Energetska dugogodišnji napadač i trenutačno pomoćnik glavnog trenera nakon promjene na svoje mjesto Tomas Mariska preuzme ulogu sportskog kluba upravitelja.

Njegov zadatak će biti da izgrade ekstra liga spisak za novu sezonu, gledajući hrvanje i obuke izvedbu igrača, izviđanje za mlade tima akademije i usavršavanja pojedinih vještina mladih igrača.

„On ima veliku kvalitetu osjećaj vytipovávání i talentiranih igrača, koji u više navrata pokazali, iako je u posljednjih nekoliko godina radio je kao izviđač za dobivanje pojačanja mlade momčadi „, objašnjava generalni direktor kluba Miroslav Vanek obnašanja funkcije, koji je prošle sezone u Karlovym nikad Varyma održava.

Uloga sportski menadžer u Carlsbad relativno novi, prvi je uzeo prije nekoliko godina Jaromír Látal, koji je nakon jedne sezone u klubu je zamijenjen jednako dugo Rostislav Dočekal, iako je njegovo vodstvo Energetska ponudio ugovor dugoročni.Karlovy Vary je, međutim, potvrdio u svom slučaju koliko je važno za športski klub kluba sportskog menadžera i glavni klub za izviđače u razdoblju slobodnih dresova.Stoga je odlučio ponovno zauzeti izbor pao na Kverka.

Dugogodišnji napadač energije nakon igranja karijeru podigla na iskustvo kluba kao trener prvi u kategorijama mladih, radio svoj put do juniore, gdje je proveo nekoliko sezona, a zatim preselio se kao pomoćnik extra lige. „Jaromir danas domoljub srce i duša našeg kluba”, rekao je Vanek o tome.

Prvi dobiva novi sportski klub menadžer zadužen za pripremu momčadi za sezonu 2015/16, na kojima se u priopćenju kluba vrlo blisko surađivati ​​s trenerima Mlejnek, Mariška i Kněžický. „Upravljanje tim ima ideju jačanja tri do četiri napadača i dva do tri branitelje”, računajući generalni direktor kluba.

Kverka povratak na posao izviđač timova mladih, a također će se nastaviti kao trener vještina među timovima akademija kategorije tinejdžera i juniora. “To će uglavnom poboljšati individualne aktivnosti igrača poput tehnike štapa ili tehnike pucanja”, objašnjava Vanek.Kao športski menadžer, Kverka će imati zadaću praćenja performansi pojedinih igrača u igrama i njihovog razvoja i pripreme.