Drzoun, dirigent, produžio ručni trener. Uživao sam to, priča Dvorak

Bila je to tada dobra odluka. Mladi Rene snage u odbojci nerozkoukával i nakon mjesec dana otišao je s tim na državnom prvenstvu, a godinu dana ušao u nacionalnim selekcije kadeta.

Dvorak počeo kao SPIKER, a zatim prebacio na snimanje gdje je boravio. Odbojka je najvažniji poslije – to je seter, koji odlučuje o tome kako će izgledati tim je cijela igra. “Rekorder mora biti nejasan, to je produžena ruka trenera, dirigent u igri. I ja sam uživao „, kaže on.

Prvi u bivšoj Čehoslovačkoj najviša konkurencija nije bila dugo u dolaze. Godina je bila 1983., a Budweis klub TJ Škoda igrao kuće igara na Sokol.

„Vjerojatno se ne sjećate, protiv koga smo se ukrcali, možda je to UK Bratislava.Ali znam da je Honza Hofbauer napravio drugi rekorder Jaroslav Kopet. Ali Honza je bio upuhan, pa sam pokrio Kopetov leđima. Mi smo izgubili 0: 2 u setovima, poslali su me u igru, a mi konačno okrenuli 3: 2. Na neki način to je čudo, ali stvarno sam zadržao starije igrače koji su sa mnom na sudu tri seta podnio „, kaže on vremena kad je bio 17 godina star i počeo svirati među elitom.

Iako je Ústečki i Liberec i Dvorak dom je u južnoj Češkoj. Jedinice TJ Škoda i VK Jihostroj igrao deset sezona, slavi dva naslova u Extra ligi i četiri u Češkoj kupu.

„Od sportskog gledišta, naravno, najbolje sjeti za naslove. Moj najveći pijesku iskustvo s Budejovice je 1996. godine, kada smo ispali u polufinalu, kada energiju Odolená vode.Imala je takva imena kao Kalab, Pakosta ili Hadrava. Pobijedili smo, vjerujem, 15:13 u posljednjoj setu „, kaže trener s činjenicom da su mnoge priče o utakmicama ili turnira nije publishable. “Put u Gomel, koji je tada bio grad Budějovice, bio mi je u glavi. Bio je vlak već tridesetak sati. Nećemo moći širiti iskustva koja su nas danas susreli “, smije se.

Nastoupil još 49 godina

Flashpoint pijesku proveo dvadeset godina. Iako je 2004. završio u profesionalnom klubu karijere u Budějovicama, vratio se na nekoliko utakmica. Čak i kao trener morao povremeno popuniti za snimanje, kako u Usti nad Labem, a prije tri godine u Pribram.To je bilo 49 godina. Pribram je imao financijskih problema. Rekorder je otišao, tako da je ostao samo jedan, pa sam bio drugi snimač. Morala sam se trenirati i krenula sam oko tri igre. Ali to nije bilo vrhunske performanse „, kaže on.

Čak i tako, to nije ekstra-liga rekord. Ovo je Petr Štika, koji je igrao ekstralig u dobi od pedeset godina. Također snimač. “Ali mi smo ovdje. Pinkat mogu čak i danas kad imam 52 godine. Razlika je onda skok na blok gdje bih danas bio apsolutno nula. Tehnika snimanja nije zaboravljena, ali jasno je da starost gubi brzinu. Čovjek sada će biti na terenu nije bio vrlo učinkovit, „rekao je.

Tijekom dva desetljeća, kada je Dvorak igrao puno na pijesku promijenila. “Bilo je hranjenje s tla, doživljavala sam različite vrste lopti, pravila.Odbojka se unaprijed razvila osobito na fizičkoj strani. Danas, statistika i pomoć videa u taktici. Drago mi je da je 2004. godine, igrao sam vrhunskog sam razvio zajedno sa sportom i igrati na najvišoj razini „, muze trener prvaka Extraliga.

Najveća promjena jest Dvorak u dinamici uprave. “Danas, baloni za usluge lete puno više od stotinu kilometara na sat. Ostale promjene su moguće na visini igrača, sada skoro svih dva metra. Prije je bilo normalno kada su blokeri imali 190 centimetara.Blokovi pod dva metra i danas je stvarno mali „kaže on exreprezentační rekorder bivše jedinice trener mladih u Ceske Budejovice

Nakon preuzimanja sada naslov

Kao trener vodio u najvišoj ligi Usti nad Labem, Pribram, a sada trenutno Budweiser JIHOSTROJ. Dvorak je došao u svoj majki klub prošle svibnja kao asistent Jan Svobode. Ova stolica je zamijenio trener u siječnju ove godine, kada je poništio klub Sloboda.

„Trening je sam nacrtana, kad sam završio s karijerom u Jihostroj.Onda sam se na terenu praktički vodio napad i obranu i dosta o igri razmišljanja „, kaže trener.

U proljeće, uspio je prilično zanimljiv komad, iako sada Jihostroj s pozicije glavnog trenera pomogao osvojiti naslov. Dok je bio sam na klupi nekoliko mjeseci.

„Možda je došao prebrzo”, priznaje trener koji osim izmišlja različite varijante igre i konfiguracije mora biti dobar psiholog. Udružiti se tamo za šalicu prvenstva, ima u njemu sve radove. Trener s igračima i odbojkaša sami moraju doći zajedno dobro.

„Ponekad je potrebno da netko podići svoj glas.Na dolasku novih igrača opet morati gledati na svojim osobnim svojstvima, koja ide dobro s češkom odbojku, to je još gore, na primjer u slučaju stranaca „, kaže Dvorak.